Skal du deltage i en konference for første gang i din karriere, så er der ikke noget at sige til, at du har svært ved at bestemme dig for, hvad du skal tage på, for hvad tager man dog på til sådan nogle faglige arrangementer?

Før vi giver dig nogle konkrete idéer til din påklædning, er det vigtigt at gøre opmærksom på, at der sjældent er en reel dresscode.

 

Påklædning sender signaler

Du tænker måske, at det ikke har nogen betydning, om du tropper op til konferencen i et joggingsæt eller et jakkesæt, men det kan faktisk have en vis betydning. Påklædning sender nemlig forskellige signaler, så det helt centrale spørgsmål er, hvilke signaler du ønsker at sende til omverdenen? En alt for afslappet påklædning kan signalere useriøsitet, hvilket næppe er i din interesse. Derfor bør du gøre dig nogle grundige overvejelser mht. valg af tøj og sko til konferencer og andre arrangementer, hvor der er mange mennesker tilstede.

Din motivation for at deltage i en given konference bunder højst sandsynligt i, at du gerne vil udveksle viden og erfaringer med de andre deltagere og måske skabe nogle nye forretningsforbindelser. Uanset din motivation skal du forsøge at gøre et godt indtryk på dine meddeltagere, og det kan du bl.a. gøre med din påklædning og din generelle attitude.

Ønsker du at planlægge og afholde en konference, så skal du besøge www.konventum.dk, hvor du kan finde lokaler og værelser til dit kommende arrangement.

 

Den mandlige deltager

Du vil sjældent træde helt ved siden af ved at finde dit flotteste jakkesæt frem fra skabet og sætte prikken over i’et med et par nypudsede sko. Såfremt du ikke er jakkesætstypen, kan du med fordel sammensætte et mindre formelt outfit bestående af et par jeans, en nystrøget skjorte og et par pæne sko. En poloshirt kan også godt gå an, afhængig af hvilken type konference du skal deltage i.

Kunsten er hverken at være overdressed eller underdressed, men netop den balance kan være svær at finde. Søg evt. råd fra dine kollegaer, hvis du er i tvivl om, hvad du skal tage på. Finder du ikke noget passende tøj i dit skab, så besøg hjemmesiden her og shop løs.

 

Den kvindelige deltager

Den kvindelige deltager forventes også at klæde sig pænt og anstændigt, men du skal huske på, at du ikke skal deltage i et bryllup eller en anden festlig begivenhed. Der er trods alt bare tale om et fagligt arrangement, så der er ingen grund til at købe en stor og glamourøs kjole.

I dag findes der mange businesskjoler, og det er netop den type kjole, du skal på udkig efter, hvis du gerne vil signalere, at du er en ambitiøs og målrettet kvinde. Føler du ikke, at det er passende at bære kjole til arrangementet, så kan du i stedet købe en flot nederdel og en bluse. Du kan også investere i et feminint jakkesæt.