En meget vigtig del af en bilmotor er tandremmen. Den kan blive slidt og mør med tiden – både ved brug og alene på grund af det barske vejr, vi har i Danmark. For at motoren kan køre optimalt, skal den skiftes med jævne mellemrum i bilens levetid. Det kan nemt blive en dyr affære, hvis du ikke indhenter flere tilbud, og vælger det billigste værksted til opgaven. Det er nemt af finde den billigste mekaniker til at skrifte tandremmen med en tjeneste på nettet.

Tandremmen skal ind i mellem udskiftes på din bil. Hvor tit afhænger af både mærke og model. Venter du for længe, risikerer du, at den slidte rem sprænger! Det øge risikoen for at ødelægge motoren i din bil. 

Prisen for et tandremsskift afspejler, at det er besværligt at komme ind til tandremmen og få den skiftet. Spar penge ved at få skiftet andre ting i motoren samtidig med, for eksempel vandpumpen. 

Vent ikke med at skifte!

Konsekvensen ved at vente for længe med at skifte en tandrem er, at motoren på din bil kan gå i stykker. Det er dyrt at reparere og udskifte motordele, så tøv ikke for længe med at få skiftet tandremmen. 

Du kan få en pris på tandremsskift fra flere forskellige mekanikere online. Så kan du nemt vælge den bedste pris på opgaven. Tandremmen er ikke dyr, så tilbuddet handler om arbejdstid.

Få mere med i prisen

Det, der kræver tid ved udskiftning af tandrem er, at det er besværligt at komme ind til tandremmen i motoren og sikre, at alt er justeret korrekt ved montering af den nye tandrem. Mange vælger derfor også at få lavet andre ting for på den måde at spare penge. Ofte kan f.eks. også vandpumpen skiftes på samme tid.  

Er du usikker på, om din vandpumpe trænger til at blive udskiftet? Så indhent to priser fra hver mekaniker – en pris for tandremsskift alene og en samlet pris for både tandremsskift og udskiftning af vandpumpe. 

Hvor ofte skal skal tandremmen skiftes?

Der afhænger af bilen, hvor ofte tandremmen skal skiftes. For nogle biler gælder, at de skal skiftes efter et bestemt antal km – f.eks. 70.000 km. For andre biler handler det om, hvor længe det er siden, tandremmen sidst er skiftet. 

Brugen af bilen er ikke alene det afgørende for, hvor ofte en tandrem skal skiftes. Vejret i Danmark er hårdt ved tandremmen, og den kan derfor sagtens mørne, selvom bilen blot står ubrugt. Derfor kan du nemt risikere, at tandremmen skal skiftet længe før, du tror, det er nødvendigt.