Er du blevet kontaktet af SKAT med henblik på betaling? Det kan være svært at gennemskue skattereglerne. Har du virksomhed, er der mange ting, der skal være styr på, og er det ikke noget, du har beskæftiget dig med tidligere, er der en vis risiko for, at der kan opstå fejl. Hvis først du er blevet kontaktet om noget, du skylder, kan det være rart at have en skatteadvokat med ind over sagen, så du kan få hjælp til at vurdere, om det er rimeligt.

Hvis du gerne vil undgå, at sådanne situationer overhovedet opstår, er der heldigvis også mulighed for at gøre lidt præventivt. Her kan du igen søge hjælp hos en skatteadvokat. Skatteadvokater sidder med denne type af sager hver eneste dag og har en ekspertise på området, du ikke finder mange andre steder. Her er det muligt at få kigget dine skatteoplysninger igennem, så du kan justere, hvis der er behov for det.

Hvilke konsekvenser kan skattesager have?

Hvis du er blevet involveret i en sag om afgifter eller SKAT, kræver det erfarne advokater på sidelinjen, der kan hjælpe dig godt igennem. Det gælder også dig, der måske er kontaktet af for eksempel Motorstyrelsen, Skattestyrelsen, Vurderingsstyrelsen eller Toldstyrelsen. Det er styrelser, der er relevante for mange virksomheder, og det kan være, din virksomhed har været involveret i noget, der er relevant for sagen.

Måske det bekymrer dig, hvis din sag rækker ud over landets grænser. Det er ikke altid, sagerne begrænser sig til lille Danmark. Her er det vigtigt at tjekke, at skatteadvokaten også har internationale samarbejdspartnere. Det gør det lidt nemmere for dig at få den hjælp, du har behov for – og forhåbentlig betyder det, at du kan vinde sagen og komme igennem uden at tabe på det. Du kan altid blive rådgivet af en skatteadvokat, hvis du har behov for det.

Sidst opdateret: 13. februar 2024