Den store festguide


Skal I holde den store fest derhjemme? Så kan det betale sig at handle ind på nettets mange webshops og -sites med festartikler, alverdens events, musik, spiritus og andet, der hører festen til. Læs med her og få gode tips og tricks til, hvordan du kan holde en fantastisk fest derhjemme – lige fra børnefødselsdagen til din runde fødselsdag.

Skal der være fest, så lad der være fest! Det siger det gamle mundheld. Men det betyder ikke, at du skal droppe alle økonomiske betænkeligheder og bare handle ind som var du multimilliardær. For tænker du dig om og bruger lidt tid foran din computer eller tablet, kan du sagtens skabe en fest, der ligner en million, uden at den behøver at have kostet det.

Børnefødselsdagen

De fleste af os kommer før eller senere ud for at skulle arrangere børnefødselsdag. Det er en stor dag for barnet, fordi det får besøg af alle sine kammerater fra institutionen eller skolen – og det gør ikke noget, at der sker noget spændende, så der er noget at snakke om i morgen, når de kommer i børnehave eller skole igen.

Et populært valg er at gøre børnefødselsdagen til en temafest. Temaet vælges i fællesskab med barnet og du kan så begynde at købe ind til festen. Skal det være gennemført, skal temaet selvfølgelig indgå i alt, lige fra bordpynt, tallerkener og glas til de lege og happenings, der skal foregå.

Alle festartikler til barnets fest kan findes på nettet – til og med til priser der gør det økonomisk overkommeligt at gøre noget ekstra ud af det. Her er alt lige fra engangsservice over balloner og til flag, guirlander og anden pynt – nydeligt opdelt i temaer. Går I virkelig ind for sagen, kan der også købes kostumer online, der passer til temaet. Så bliver oplevelsen helt fuldendt.

Bryllupper, runde fødselsdage og andre store voksenfester

Kommer vi op i de voksnes rækker og skal I f.eks. holde bryllup eller rund fødselsdag, er der atter hjælp at hente på nettet. For lige som du kan købe festartikler til børn, kan du også købe festudstyr til bryllup og andre store voksenfester på nettet.

Alt lige fra bordkort over festsange og til bil- og flaskedekorationer kan bestilles online og orker du ikke at stå med opvasken, kan du vælge enten at købe engangsservice, der passer til festens tema eller leje servicen online og levere den beskidt tilbage.

Få 5 tilbud på musikken

Det samme gælder musikken. I stil med bygge-, forsikrings- og andre tilbud, kan du bestille tilbud på festmusik – Få 5 tilbud på DJ’s og andet festmusik i løbet af 24 timer her. Her er alt lige fra den traditionelle festmusikker med hammondorgel og det hele over DJ’s og jukebokse og til bands, der kan være med til at holde gang i festen til den lyse morgen.

Fremgangsmåden er den samme som på andre af nettets tilbudstjenester. Bare angiv dine kontaktoplysninger, dit budget og hvilken type festmusik, du ønsker dig. Så dukker tilbuddene op i din indbakke hen over det næste døgns tid.

Uden mad og drikke…

Også maden kan bestilles online hos forskellige catering-firmaer, hvoraf flere af dem også tilbyder at levere personale til servering, afrydning og så videre. Det hele kan ordnes nemt og bekvemt med et par klik og et sving med dankortet og leveres selvfølgelig på adressen til tiden på selve dagen.

Det giver ro på bagsmækken og betyder, at du ikke skal tænke på, hvordan der bliver plads til at tilberede maden i jeres køkken eller købe ind og måske hyre både kogekone og serveringspersonale. Det eneste der kan blive brug for, er at varme noget af maden, inden det bliver serveret – og så måske at få fat i et par unge piger til at servere, hvis du har valgt en catering-leverandør, der ikke har mulighed for at medsende personale.

vine

På samme måde kan du bestille drikkevarerne til festen – endda direkte fra importøren. Det betyder bedre priser og større udvalg, så der kan blive råd til mere eksklusive drikkevarer til festen – gode vine og special-øl.

Oftest kan du både få gode tips til, hvilken vin der skal vælges og gode tilbud på større partier. Bare gå ind på leverandørens hjemmeside, vælg hvilken type vin du leder efter, hvad den skal serveres til eller angiv et prisniveau. Så præsenteres dine valgmuligheder for dig på en væsentlig lettere og mere overskuelig måde, end hvis du havde stået i en butik eller var kørt syd for grænsen.

Stilfulde køretøjer til den store dag

Snakker vi bryllup eller konfirmation, er der også ofte involveret en form for transport fra kirken til der, hvor festen skal holdes. Skal der gøres lidt ekstra ud af det, skal det naturligvis ske med stil – hvad end det drejer sig om hestevogn, limousine eller en smart sportsvogn.

Anledningen dikterer til en vis grænse køretøjet og hestevognen og limousinen er nok oftere valget, når vi taler bryllup end når vi taler konfirmation. Selv om der var en, der blev kørt fra sin konfirmation i en trillebør, da min egen datter blev konfirmeret, vælger de fleste dog nok et lidt mere stilfuldt køretøj til lejligheden.

Har du ikke nogen i vennekredsen, der har køretøjet stående i garagen, findes der naturligvis også sites på nettet, der formidler luksusbiler til den store fest – Lej en drømmebil i dit lokalområde.

Is må der til

Her taler vi ikke om flødeisen til desserten, men de isterninger der skal i drinksene efter middagen – eller i børnenes sodavand under den. Ja, selvfølgelig kan du købe en flok isterningposer eller fylde et par gammeldags isterningbakker. Men det bliver hurtigt bøvlet og besværligt, når der løbende skal fyldes op med isterninger i løbet af festen – og tit løber du tør, for folk bruger altid flere isterninger, end du regner med. I hvert fald så længe, der er nogen.

isterninger

Du kan også vælge at købe færdige isterninger i poser i supermarkedet. Men det løber hurtigt op, hvis du skal have rigtig mange – og hvor mange skal du egentlig have?

Igen er den nemme løsning at bestille dem på nettet! Tilmed findes der sider, hvor du bare angiver antallet af gæster – så regner siden selv forbruget ud. Så har du brug for isterninger – Få leveret isterninger eller knust is til din fest ved at bestille dem online.