Skal du til at have ny computer, og skal den kunne lidt mere end Word, Excel og PowerPoint?
Her kommer vi med nogle ting, du skal være opmærksom på, når du kigger efter en ny computer.

1. Nyt er næsten altid bedst
En ny computer i dag er en gammel computer i morgen. Hvis du skal købe en gamer pc, skal den leve op til krav fra diverse spilproducenter. Derfor vil den nyeste og mest opdateret teknologi altid være at foretrække, men hvad hvis du kigger på pris versus præstation? Så kan det godt betale sig at købe det næst nyeste, eller i hvert fald undersøge om forskellen i kvalitet er prisen værd.

Hvis vi tager et eksempel: Intel har en processor kaldet Skylake, og senere på året kommer de med Cannonlake. Cannonlake er simpelt sagt en mindre chipset af Skylake og vil derfor bruge mindre strøm, være lidt mindre og lidt hurtigere, men forskellen er ikke voldsom. Du vil stadig anvende det samme Socket 1151 system board, M.2 drivers, DDR4 RAM og USB 3.1.

Dermed ikke sagt at du skal gå længere tilbage end Skylake, da ting som DDR4 ram ikke vil være kompatible med ældre processorer – så ved at gå længere tilbage end Skylake, vil du anvende DDR3 RAM, og der vil du miste præstation. Lige nu kan du få i7-6700k, 4 Ghz processor til omkring 2.800 kr., hvilket ikke er dårligt.

Hvis du overvejer en gamer bærbar, hvilket ikke kan anbefales, når vi taler pris versus præstation, så kan du altid kigge på Shark Gamings egen hjemmeside. De har virkelig gode computere til en meget fair pris. Problemet ved bærbare er, at du ofte betaler mere for ringere komponenter end til en stationær.
Et eksempel er grafikkort – grafikkortet g-force 980m til en bærbar og søskende grafikkortet 980 til stationær er navnebrødre, men det er også alt, hvad de har tilfælles. 980 er betydelig bedre end 980m, til trods for prisen er den samme.

  1. Byg selv
    Det kræver ikke stor ekspertise at bygge sin egen computer, og det er den nemmeste måde at få en pc til at opfylde netop ens egne behov. Ved at bygge selv har du også mulighed for at spare en god del i forhold til at købe en færdigbygget. En af de mest populære hjemmesider i Danmark, når det kommer til at bygge selv, er komplett.dk, da de ofte har gode priser og er meget pålidelige.

Hvis du er i tvivl om, hvordan man bygger en computer, så få hjælp af én, der har erfaring. Det er ikke uhørt, at folk har ødelagt deres processor, første gang de selv prøvede at bygge en computer.

Når du bygger selv så husk at tænke over dit behov. Spiller du spil som DayZ eller Arma III, så er grafikkortet den mest væsentlige del af maskinen, hvorimod andre spiller tager mere af cpu’en. Hvis du arbejder hjemmefra, skriver på din forretningsplan til din fantastiske nye virksomhed, sidder og redigerer videomateriale og samtidig vil spille, så er det vigtigt med en god mænge RAM, CPU og GPU.

  1. Køb på det rigtige tidspunkt
    Der er visse tidspunkter, hvor man kan være heldig og gøre en god handel.

Der er mange, som køber dele til deres nye computer på dage som ’Black Friday’ eller ’Cyber Monday’, men derudover kan det også betale sig at vente til, der kommer nye produkter på markedet, hvis der ikke er for længe til. Ofte i forbindelse med lancering af et nyt produkt af Intel, G-force eller AMD, falder priserne på de ældre modeller.

Dette vil være en god ting at udnytte, hvis man eksempelvis skal have en ny processor, som det er nævnt tidligere. Skylake vil også være en fantastisk processor efter, Cannonlake er udkommet, så brug nyheden om Cannonlake til at få din Skylake ned i pris. Skylake i5/i7 er mere end rigeligt til at spille de spil, der udkommer i 2017, være på Facebook, redigere video og sidde på nationen, hvor du kan sidde og klage over skat.

Det er nemt at blive opslugt, når man skal vælge komponenter til sin nye computer. Husk derfor at slå koldt vand i blodet, og vurder om du har brug for det nyeste nye, og tjek hvad forskellen er på modellerne. Der er virkelig mange penge at spare ved at købe næstsidste model.

Læs mange flere gamernews på det nye magasin TechMag.dk