Som ung kan det i mange tilfælde være en nødvendighed at flytte til storbyerne grundet de mange uddannelsesmuligheder. Kombinationen af storby og SU er dog ikke altid den bedste, især ikke hvis man kigger på lejlighed i København og Århus, hvor priserne er rekordhøje. Spørger man Boligninja.dk, er der dog nogle ting man kan gøre for at bo mere SU-venligt.

 

Flyt ud af storbyen

Det kan i langt de fleste tilfælde betale sig at flytte lidt uden for storbyen. Selvom det kan betyde, at man skal man bruge flere penge på transport, så vil de samlede udgifter til bolig og transport været langt lavere uden for storbyen. Mange bliver også overrasket over, hvor kort rejsetiden til studiebyen ofte er fra de omkringliggende byer. Ofte koster det kun et kvarters transport at spare mere end tusind kroner om måneden.

 

Flyt sammen med andre

Selvom det frister at have en lejlighed helt for sig selv, kan den besparelse, der er at hente, hvis man flytter sammen med andre, være mindst lige så fristende. Der findes mange som lejer et værelse ud i deres lejlighed. Alternativt, kan du prøve at snakke sammen med nogle af dine venner om at leje en lejlighed sammen. Du kan finde ledige værelser eller hele lejligheder, som du kan leje og dele med andre på www.boligninja.dk.

 

Hjælp med trappevask

Hvis din udlejer ejer hele den opgang, du bor i, betaler vedkommende sommetider udefrakommende for trappevask samt andre praktiske ting, som at skovle sne på fortovet om vinteren. Du kan i den forbindelse stille dig til rådighed mod en lavere huslejenedsættelse. Mange unge gøre netop dette, hvor de fungerer som vicevært i deres opgang mod en reducering af den månedlige husleje.

 

Ungdomsbolig

En sidste mulighed kan være en ungdomsbolig. Ungdomsboliger er oftest mindre lejligheder til gode priser. Man skal dog være opmærksom på, at der godt kan være en lang venteliste, og man skal derfor skrive sig op til en ungdomsbolig i god tid.