Haver er fantastiske at have – uanset om de er store eller små. Behovet, din have skal opfylde, afhænger selvfølgelig af dig som person. Er du glad for havearbejde? Så skal du selvfølgelig have en stor have med masser af blomster, bed og frugttræer. Vil du hellere bruge din tid på noget andet? Så er en terrasse med minimal vedligeholdelse måske mere passende.

Om haven er stor eller lille, er ligegyldigt. Uanset hvad kan du sagtens indrette haven, så den både er funktionel og hyggelig. Læs med lige her, og få gode råd til, hvordan du netop indretter haven godt, hyggeligt og funktionelt.

Lav helst terrassen lige uden for døren

Har du et ønske om en terrasse i haven, skal du helst placere den lige uden for havedøren. På denne måde skaber du den mest naturlige forlængelse af huset, og dette giver en flot overgang til haven. Derudover er det også nemmest at have terrassen tæt på huset – især når du ønsker at spise på terrassen. Det er klart billigst at lægge terrassen selv. Har du derfor evnerne til det, er det en god idé at gøre dette. I forhold til valg af materialer er vedligeholdelsesfrie materialer klart at foretrække. Selvom de er dyrere at anskaffe, holder de bedre i længden – og kræver mindre arbejde at holde flotte.

Skab plads til spir og gro – hvis du er til det

Mange elsker følelsen af at nusse omkring planter, frugttræer, blomster og bed. Det at få noget til at spire og gro er en fantastisk følelse. Derfor skal du selvfølgelig også gøre plads til alt dette i haven – hvis du er til det vel at mærke. Ser du det blot som en byrde og unødvendig arbejdstid i haven, skal du selvfølgelig ikke implementere det i haven. Den nemmeste måde at gro liv i haven er gennem et højbed. Byg gerne et højbed på 1 x 1 meter, og fyld det med jord, vækst-ler og sphagnum. Opdel gerne højbedet i ni små rum med et gitter, så du kan plante forskellige blomster og planter i rummene. Via højbedet opstår mindst muligt ukrudt, og du skal heller ikke grave helt vildt.

Sørg for at skabe områder i haven til børnene

Hvis du har børn, skal der selvfølgelig også skabes plads til dem i haven. Det gør du ved at lave områder i haven, der er dedikeret til børnene. Du kan enten lave en bålplads, opsætte fodboldmål, gøre plads til havespil såsom kroket, stangtennis og vikingespil – eller du kan købe en trampolin. Trampoliner er et kæmpehit hos børnene, idet det er supersjovt at hoppe op og ned. Faktisk kan mange børn bruge flere timer på trampolinen, både med at hoppe samt ligge og snakke med deres venner og veninder. Find et stort udvalg af trampoliner her og her. Dette er virkelig en god måde at indrette haven på, idet børnene bruger masser af tid udenfor og får motioneret.

Dette var vores råd til at indrette haven. Du kan også med fordel anskaffe dig møbler på hjul til haven, lave plads til brænde i ly eller placere en masse krukker med skønne blomster og planter.