I forrige uge kunne du her på E-pressen læse en artikel om hvordan du kan sikre dit hjem mod indbrud med et alarmsystem. Problemet med den løsning er bare, at alt for mange tyve ikke har den samme respekt for et alarmskilt, hvis der er et logo fra et af de store alarmselskaber på skiltet.

Det skyldes, at de godt ved, at der går et stykke tid, før alarmselskabet kommer frem – især ude i provinsen, hvor der tit er længere køretid. Så som vi også skrev i artiklen, afholder det dem ikke nødvendigvis fra at bryde ind, men begrænser den tid, de kan arbejde uforstyrret i huset på. Hvor længe afhænger af, hvor langt ude på landet, du bor.

Gør det mere besværligt for tyven at få tyvekosterne ud af huset

Så uanset om du har anskaffet et alarmsystem eller ej, handler det om at gøre det så besværligt for tyven at komme både ind og ud af huset igen.

I de fleste tilfælde forsøger tyven at få adgang ved at brække et vindue op. Mange vinduer er kun lukket med et par hasper, der er skruet ind i vinduesrammen. De nemme at hive ud, hvis tyven kan få et koben eller en skruetrækker ind mellem vinduesramme og -karm.

Men tilføjer du vindueslåse med Ruko-nøgler, hvor låsen går ind i vindueskarmen eller tilføjer ekstra tyverisikrede hasper, der kan være med til at holde på vinduesrammen, når tyven brækker i rammen, bliver det sværere eller helt umuligt for tyven at brække vinduet op – og med en vindueslås med nøgler, forhindrer du også, at tyve kan komme ud af vinduet, hvis han kommer ind på anden vis.

Fjern vrideren på dørerne

De fleste mennesker gør det også nemt for tyvene at komme ud af huset med selv de store ting som fladskærmsfjernsyn og lignende. De har nemlig en vrider siddende på indersiden af døren, så den er nem at lukke op. Den gør det måske nok nemt i hverdagen, men i særdeleshed også for tyven at komme ud af huset igen.

Så væk med vrideren på indersiden af alle døre i huset og erstat det med en nøglelås på begge sider af de døre, hvor det er nødvendigt og flyt låsen indendørs og set et blenddæksel på ydersiden på de døre, hvor det ikke er nødvendigt at låse op fra begge sider.

Køb det fornødne låseudstyr her!

Opsæt udendørs overvågning og en alarm, der ringer til naboerne

Næste træk er at få opsat synlig udendørs videoovervågning, sådan som vi skrev i den anden artikel. Sørg også for godt indkig til boligen fra naboer og offentlig vej.

Her finder du en god videoovervågningsløsning.

Det sidste træk der kan øge sikkerheden mod indbrud er at opsætte et alarmsystem, der ringer til naboer og venner i nabolaget frem for til en vagtcentral. De kan komme meget hurtigere frem end vagtfolkene og tager ikke et fast abonnement for at passe på. Men lad være med at sætte alarmskiltet på døren. Det har ingen virkning alligevel.

Køb et alarmsystem med indbygget videoovervågning, der ringer til naboerne.