Danmark har skandinaviensrekord i indbrud. Faktisk har vi mere end 9 gange så mange indbrud som i Sverige og selv om kurven er for nedadgående, kan det betale sig at sikre huset bedre med alarmanlæg og overvågningskameraer.

Selv om kurven har været for nedadgående de sidste tre år, sker der stadig tæt på 60.000 indbrud om året herhjemme. Værst er det i de dele af landet, hvor der er langt til den nærmeste politistation eller i boligområder, hvor hovedparten af beboerne er på arbejde i dagtimerne.

Her har tyvene frit spil. For der er ingen, der opdager indbruddet før de kommer hjem eller også kan Politiet først når frem, når tyvene er over alle bjerge.

En boligalarm giver besked, så snart der er indbrud

I sådanne områder kan det være en fordel, at opsætte et alarmanlæg. Dermed forkorter du den tid, tyvene har til at få værdierne ud af huset, inden der er nogen, der ved besked. Selv om de mest hårdføre tyve oftest vil forsøge at finde noget af værdi, de kan tage med ud af huset, når de først er kommet ind, giver du dem ikke frit råderum til at tømme eller gennemråde hele huset, når først alarmen er gået.

Få tre tilbud på din boligalarm her!

Så det betyder ikke, at de vælger huset fra, bare fordi der er et alarmskilt på hoveddøren. Men tyvene ved godt, at det er begrænset, hvor lang tid de har, før der dukker nogen op på adressen og undersøger hvad der er galt.

Sæt en synligt overvågningskamera op

Skal du gøre det endnu mindre attraktivt for tyvene at forsøge at begå indbrud i din bolig, skal du gøre det sværere for dem at nærme sig huset, uden at blive set eller opdaget. Det kan du gøre på to måder:

  • Rydde al høj bevoksning ud mod vejen og sørge for ugeneret indkig til huset
  • Opsætte synlige overvågningskameraer

Det første kan være kedeligt, især hvis du gerne vil kunne leve ugenert på din egen grund. Men jo mere bevoksning og jo dårligere indkig der er til din bolig, jo nemmere har tyvene ved at få arbejdsro.

Ved at sætte et overvågningskamera op udendørs, så det er nemt at få øje på, gør du det også ganske uinteressant at nærme sig din bolig. For nu ved tyvene, at de bliver filmet, så snart de kommer inden for kameraets synsfelt.

Kobler du kameraet op mod husets alarmsystem, kan det tilmed sende vigtige billeder at tyvene til alarmselskabet, så snart de nærmer sig huset. Derved bliver det nemmere at identificere dem, selv om de når at slippe væk, før alarmfolkene kommer frem.

Men husk at sætte kameraet op et sted, hvor tyvene ikke kan liste sig ind på det uden for kameraets synsfelt og f.eks. kaste en sæk over det eller klippe strømmen til det. Jo højere og mere integreret med f.eks. muren kameraet er, jo mere præventivt beskytter det mod indbrud.