Er du i tvivl om, hvad du skal lave til dessert, når dine venner kommer forbi til en ølaften, kan pandekager være den oplagte dessert.

Hvis du holder ølaften med gutterne fra tid til anden, er du måske lidt i tvivl om, hvad du skal lave til dessert til dem. Det kan nemlig være svært at finde en dessert, der både er lækker og maskulin. Mange desserter har det med at være ret feminine, og selvom de er lækre, er det måske ikke lige det, du gerne vil servere til en ølaften.

Er du derudover ikke den store kok, kan det gøre det ekstra svært for dig at finde ud af det. Der er dog en form for dessert, der vil være helt perfekt for jer at spise, nemlig pandekager. Du behøver ikke at være nogen ørn i køkkenet for at lave dem. Du kan endda komme lidt øl i for at få pandekagerne til at passe endnu bedre til jeres ølaften.

Få ingredienser gør pandekager virkelig nemme at lave

Udover at pandekager er nemme at lave, er der også den store fordel ved dem, at du ikke skal bruge så mange ingredienser til dem. Mange af dem har du sikkert allerede i køkkenskabet eller køleskabet i forvejen. Det er for eksempel æg, mælk, hvedemel og sukker. Derudover skal du selvfølgelig også bruge lidt øl at komme i, hvis de skal passe til dit øltema. Du skal altså ikke ud på den helt store shoppetur, inden du kan lave pandekager til drengene.

Mangler du en god opskrift, kan du nemt finde en via nettet. Der findes i dag mange online kogebøger, hvor du kan finde et utal af forskellige opskrifter. Se for eksempel en god opskrift på pandekager her.

Alle kan lide pandekager – hvilket gør dem til en sikker vinder

Måske har du tidligere prøvet at lave en dessert, som det så viste sig, at dine venner i ølklubben slet ikke kunne lide. Selv hvis det bare er en af dem, der ikke kan lide din mad, kan det være ret ærgerligt for dig. Når du skal vælge en dessert, bør du derfor netop også vælge en, som alle vil kunne lide, og som alle kan spise.

Der er pandekagerne igen det perfekte valg. Du vil næsten ikke kunne finde nogle, der ikke spiser pandekager. Det skulle da lige være, hvis en af dine venner har glutenallergi, men i det tilfælde handler det jo bare om at bruge det rette mel.

Fordi det er muligt selv at vælge, hvad du vil komme ovenpå pandekagerne, vil det altid være muligt for dig at finde noget, som både du og dine gæster kan lide. Det er derfor en god ide, at du indkøber forskellige former for topping som sukker, sirup, honning og marmelade. Faktisk kan du købe marmelade med øl i,  hvilket igen vil gøre, at det vil passe godt ind i temaet med ølaften.