Hvis du bor i Danmark, er du sikkert allerede godt klar over den seneste tids begejstring for elektriske løbehjule, elektrisk skateboard og elektriske cykler. De tohjulede og firehjulet køretøjer bliver stadig mere og mere populære som et alternativ til biler, toge, busser og almindelige cykler. De kan være en fantastisk måde at komme fra A til B på uden at skulle bekymre sig om trafikpropper eller høje brændstofpriser.

Udlejningsfirmaerne og el løbehjul i det Københavnske bybillede

Ikke sent efter det blev tilladt at køre rundt på de elektriske løbehjul på offentlig vej, var VOI, Tier og Lime hurtigt ude med hvert deres udlejningsløbehjul. Her kunne man hurtigt hoppe op på et løbehjul og komme fra det ene sted til det andet sted meget hurtigt. Løbehjulene var begrænset til at køre 20 km/t som maksimalt, hvilket også er et fint tempo.

Københavns kommune gjorde det dog hurtigt forbudt for virksomhederne at løbehjulene blev brugt i Indre København, da de flød over det hele, og ingen tog rigtigt ansvar. De blev fundet på bunden af diverse kanaler, liggende på fortovet, så man skulle gå ud på cykelstien for at komme forbi og mange andre dumme steder.

De elektriske løbehjul er stadig at finde rundt i de største danske byer – pånær København.

Lej en elektrisk cykel

Lime tog den beslutning at de ikke ville give op efter løbehjulene blev forbudt, så de bestemte sig for at ville ind på cykelmarkedet, og begyndte derfor at tilbyde udlejning af elcykler, som du f.eks. kan finde på rundt omkring i Københavns gader stadig. Disse elcykler har en maksimal hastighed på 25 km/t.

Hvor køber man et elektrisk løbehjul?

Man kan købe et elektrisk løbehjul fra en forhandler rundt omkring i de danske butikker. Elgiganten, Bilka, Føtex og mange andre har disse på lager.

Der findes også flere hjemmesider, som Proshop, Komplett, Power, hvor du kan købe et elektrisk løbehjul fra, men sørge for at det er lovligt at køre på. Det må ikke have sæde, skal maksimalt kunne køre 20 km/t ved hjælp af motoren og skal have reflekser og lys på. Derudover må de ikke veje mere end 25 kg og være en vis længde og bredde. Det kan du læse mere om hos elektrisk skateboard som har reglerne stående på deres hjemmeside.