Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Nu har jeg aldrig været vild med at sejle ud i en båd på vandet, der er så lille, at jeg selv skal ro den. Men jeg kan snildt bruge den motion og den træning af lår-, ryg- og armmuskler, som roning giver. Så jeg er en af de mange, der er glad for, at der findes noget så smart som en romaskine.

Det var derfor med stor forventning, at jeg modtog og pakkede den lækre Concept 2 romaskine ud, som jeg havde lånt til test – tilmed den store model E/PM5, der ellers mest sælges til roklubber, fitnesscentre og dem, der ikke vil gå ned på udstyr. Den findes ellers i en lidt prisbilligere model D/PM5, men den er meget oftest udsolgt, fordi den er så populær.

Concept 2 model E med PM5 monitor

Udover at være endnu mere robust end model D, så er Concept 2 model E højere. For mange romaskiner har helt misforstået konceptet og er meget lave – vel sagtens fordi man skal få følelsen af at sidde i en båd. Det behøver man jo slet ikke, for det her handler om træning af lår-, arm- og rygmuskulatur, ikke om at fake en tur på vandet.

Med Model E her kan du bare sætte dig og begynde at ro, uden at skulle kravle ned på gulvet. Dejligt, især nu hvor jeg har rundet de 50!

Hold øje med formen og konkurrér med andre

Ifølge produktbeskrivelsen skulle Concept 2 romaskinen her føles som om du vitterlig roer på vandet. Det ved jeg af gode grunde ikke og jeg er helt ærligt også ligeglad.

Hvad jeg ikke er ligeglad med, er de muligheder den indbyggede PM5 monitor giver mig for at følge med i min træning. Monitoren starter automatisk, så snart du begynder at hive i romaskinen og svinghjulet i maskinen begynder at køre rundt.

Undervejs kan du følge med i hvor langt og hvor hurtigt, du har roet, samt hvor mange kalorier du har forbrændt. Data kan vises på flere forskellige måder og der er også mulighed for at blive pacet lidt af en pacer.

PM5 giver også adgang til nogle forskellige workoutprogrammer, ligesom du kan se dine tidligere præstationer. Data for hver tur i maskinen kan gemmes i PM5 eller på den USB-nøgle, der meget praktisk følger med.

Gemmer du dem der, kan du lægge dem online på din profilside hos Concept 2 og dermed konkurrere med andre brugere. Det giver jo altid et ekstra kick til træningen – og for at det ikke skal være løgn, så er der også indbygget fiske-, dart- og et par andre spil, du kan hygge dig med, mens du roer deruda’.

En sjov uge med lange arme

Jeg må indrømme, at det var sjovt at teste Concept 2 i en uges tid, selvom mine arme føltes en del længere end vanligt de første par dage. Men bedst som jeg var ved at komme i form, skulle maskine leveres tilbage… Sådan er det jo at anmelde udstyr.

Du kan læse mere om eller købe Concept 2 romaskinen her.