Der er en markant forskel, når man ser på statistikkerne for indbrud i år 2019 til år 2020. Statistikker viser nemlig, at langt de fleste kommuner i Danmark har oplevet et fald af indbrud i private hjem. I år 2020 blev der anmeldt 17.529 indbrud i hele landet, i forhold til år 2019 så er det et fald på hele 29 procent. Der er mange årsager til, at der er sket et fald af indbrud i år 2020. Krisen på verdensplan har helt sikkert haft en finger med i spillet. Restriktioner og nedlukninger har holdt folk hjemme og det er ikke de bedste omstændigheder, at begå indbrud i. Men der er også mange andre faktorer der spiller ind for, hvorfor der opleves et fald.

Hvorfor er antallet af indbrud faldet så drastisk? – dette kan være årsagerne

Det er ikk kun på grund af den forøget aktivitet, at indbrudstyvene har lagt karrieren bag sig, der er også faktorer som, at indbrud nu straffes hårde end før. Derfor er der også langt større konsekvenser ved handlingen og det får generelt folk til, at tænke sig lidt mere om. Problemstillingen nu er dog, at der ses en stigning i bedrageri, hvor det i en sammenligning mellem år 2019 og år 2020 er steget med i alt 13 procent. I forhold til år 2009, ser vi nu at antallet af bedragerier er blevet 8 gange større. Det er en kedelig udvikling og det antages, at det er fordi det er blevet nemmere grundet køb og salg på nettet. Dette kan også være en af grundene til, at antallet af indbrud er faldet, det er nemlig nu blevet muligt for kriminelle, at få de samme eller endda større økonomiske fordele og så endda hurtigere og ved at lave mindre end før.

Du kan aldrig være for sikker – dette er hvad du selv kan gøre

Det er dog ikke i alle kommuner, at man ser et fald af indbrud i private hjem. De 5 hårdest ramte kommuner er Aarhus, København, Odense, Aalborg og Gentofte i nævnte rækkefølge. Derfor kan det være en fordel for dig som privatperson, at alliere dig med en låsesmed i Hellerup, da man aldrig kan være for sikker også selvom antallet af indbrud i private hjem er dalende. Det er dog ikke kun i hjemmet, hvor du kan forøge din sikkerhed, det kan du også online. Online bedrageri sker oftest i forbindelse med private handler, det er derfor vigtigt, at du bruger din logik og ikke indgår handler, som du ikke føler dig 100 procent tryg ved.