Alle vores bud hedder DJI Phantom 3 – og den eneste forskel på de tre modeller er, hvilket kamera der sidder monteret under dronen.

DJI Phantom 3 Standard og Advanced

DJI Phantom 3 er en kraftig drone med fire propeller. Under dronen er der monteret et kamera og det er kameraets kvalitet og funktionalitet, der er forskellen på de tre forskellige modeller.

Standardmodellen kommer med et 2.7K HD videokamera, der kan tage billeder i 12 megapixel opløsning og Advanced versionen, som var den første vi prøvefløj, kommer med et full HD kamera, der kan optage 1080P video med 60 billeder i sekundet og også tage billeder i 12 megapixel. Kameraet har en 94 graders 20 mm linse, hvilket betyder, at der ikke opstå den samme bøjede effekt på billederne, som hvis du have brugt et GoPro kamera med vidvinkelfunktionen slået til.

Dronen kan enten styres fra en app, du kan hente til Android eller iOS, eller fra den medfølgende fjernbetjening. Begge kan fjernstyre dronen og kameraet, men på app’en kan du samtidig se et live-feed af det, som dronekameraet optager.

Som en ekstra smart detalje, er der indbygget en ”Flyv-hjem”-knap. Tryk på den, inden du letter! Så husker dronen selv, hvor den kom fra. Taber du dronen af syne, kan du bare klikke på knappen. Så kommer dronen tilbage til dig.

Du kan læse mere og købe DJI Phantom 3 Advanced her.

DJI Phantom 3 Professionel

I forhold til Advanced har Professionel-versionen mulighed for at optage video i professionel Ultra 4K HD kvalitet. Men ellers er der ingen forskel. Begge droner har ellers samme funktioner og er lige velflyvende. Du sparer et par tusinde ved at købe lillebror.

Du kan læse mere om og købe DJI Phantom 3 Professionel her.

Husk reglerne for flyvning med droner

En DJI Phantom 3 er ikke bare en drone, der købes for at flyve lidt med hjemme i baghaven. Men før du slipper dronen løs uden for dit eget domæne, skal du huske på, at der er en række regler, du skal overholde – og gør du ikke det, vanker der bøder.

Under flyvning skal du huske, at

  • Du ikke må flyve tættere på offentlige flyvepladser end 5 km
  • Du ikke må komme nærmere end 150 m til bymæssig bebyggelse
  • Du ikke må flyve nærmere en større offentlig vej end 150 m
  • Du ikke må flyve over 100 m op
  • Du skal holde dig mindst 200 m fra ulykkessteder
  • Du skal holde dig minimum 150 m fra politistationer, fængsler og arresthuse
  • Du skal holde dig mindst 150 m fra kongehusets ejendomme
  • Du ikke må komme nærmere end 150 m til militære områder

Samtidig siger loven også, at du til enhver tid skal kunne fjernstyre eller programmere dronen og hele tiden være i visuel kontakt med dronen under flyvning. Har du en virkelig god grund til det, kan der søges dispensation hos Trafikstyrelsen.

Sidst opdateret: 23. september 2015