Nu er der ikke længe til. Eller der er jo næsten et kvart år. Men det er heller ikke meget i konfirmationens øjemed. For en konfirmationsfest tager lang tid at forberede. Der skal både tænkes på lokaler, mad, gaver, gæster, invitationer, påklædning og meget mere. OG så skal man have in mente, at det er den absolut største dag i den unge voksnes liv. En dag, hvor tingene ikke bare må gøres halvt. Står du og skal til at arrangere en konfirmation, så er der sikkert massere af ting, som du er i tvivl om. Her er nogle af de ting, som man skal være opmærksomme på.

 

 

Det er konfirmanden, som er i fokus

Hele dagen skal selvfølgeligt handle om den kære konfirmand. Det vil sige, at man skal huske at lytte til, hvad han/hun ønsker på dagen. Hvilken mad foretrækker de? Har de et bestemt sted, som de gerne vil holde festen på? Eller ønsker de måske en bestemt type aktivitet eller underholdning til festen? Ved at efterkomme konfirmandens ønsker på dette område, så viser man dem også, at man er klar til at give dem noget af det ansvar, som følger med voksenlivet. Det er med garanti noget, som konfirmanden vil sætte pris på. Han/hun vil føle sig endnu mere voksen, og rette ryggen desto mere på dagen, hvis de selv har været med til at ”bestemme festens rammer.” Jeg husker selv, hvordan jeg med stolthed i stemmen skulle byde velkommen til festen. Hvordan jeg forklarede menuen, som, i kraft af, at jeg selv havde valgt den, sad på rygraden af mig. Og jeg husker hvordan klapsalverne strømmede mod mig, da jeg sluttede af med en skål.

 

 

Der er rift om de gode lokaler

Det er ved at være sidste udkald, hvis ikke man skal ende med et forfaldent forsamlingshus in the middle of nowhere. Man drømmer ikke om, hvor lang tid i forvejen, årevis, at forældre booker lokaler til deres børns konfirmationer. Tjek eventuelt sejlmageren.com for at finde et overdådigt festlokale. Leder man efter et selskabslokale i Greve, så skal man seriøst overveje sejlmageren. Her er plads til både store og små selskaber, og her er plads til liv og leg. Man kan ikke underdrive lokalets betydning for festen. Det er stedet som skaber aromaen og stemningen. Hvis man sidder i et lummert lokale, så er det svært at få den stemning af storhed betydningsfuldhed, som gerne skulle herske over denne traditionsrige begivenhed.

 

 

Maden er ikke det vigtigste

Mange forældre begår den fejltagelse at lægge for stor vægt på maden. Jo selvfølgeligt er det vigtigt, at i får noget godt at spise gæsterne af med. Men mange forældre tænker for meget på deres eget ry og rygte. Det vil sige, at de er bange for at blive latterliggjort eller måske set som nærige, hvis ikke maden er fra en Michelin stjernet restaurant, eller noget i den dur, I virkeligheden, så er det ofte ikke så vigtigt for konfirmanden, hvad det er man spiser. Det er alt det andet rundt om. At han/hun kan få lov at få et glas vin, at de kan komme ud og få noget frisk luft på et grønt areal. Maden er så at sige de voksnes fest. Og hermed ikke ment, at konfirmanden er blandt de voksne. Tømmer man pengepungen på at få maden til at være så sublim som muligt, så begår man muligvis en brøler. Konfirmanden så langt hellere, at der var en fed bil, som de blev hentet i, eller at deres yndlingsband kom og spillede for dem. Det er den slags ting, som de vil huske i resten af deres liv. Den slags skælsættende minder, som vil definere dem fremover. Så kan det være ligemeget om rejesalaten manglede citron under forretten. Det er igen vigtigt at huske på, at det er konfirmanden, der er i centrum. Det er ham/hende, som skal huske denne dag i resten af deres liv.