Tænderne holder i nogle tilfælde ikke livet ud, og hvis de er væk, skal du finde en erstatning. Tandprotese er en oplagt løsning, når du stadig har nogle af dine tænder tilbage og altså ikke skal bruge et gebis. Især folk, der mistede tænder som følge af en ulykke og ikke på grund af alderdom, kan meget hurtigt få det smukke smil igen ved at vælge tandproteser. Er du interesseret? Så læs mere om tandproteser.

 

Hvilken slags tandprotese skal du bruge?

Tandproteser kan du få som hel- eller delprotese. Helproteser er til dig, der ikke bør regne med at bevare nogen af dine tænder, og som så har brug for et helt nyt sæt. Delproteser erstatter enkelte tabte tænder og forbindes via en bøjle til de af dine rigtige tænder, der er tilbage. Her skal der gøres plads til bøjlen ved at slibe på tænderne, men indgrebet påvirker kun emaljen og ikke en tands indre.

 

Aftagelige eller fastforankrede proteser?

Tandproteser kan være aftagelige, eller de kan være fastforankrede. Aftagelige tandproteser er til dig, der tror, du vil have svært ved at vænne dig til de fastforankrede tandproteser. Fastforankrede proteser er løsningen, hvis du i det daglige ikke ønsker at tænke over, at du går rundt med falske tænder. Ikke at du slipper for en anderledes følelse i munden, men du vænner dig til den med tiden.

 

Tandproteser skal også plejes

Selvom tænderne er falske, skal du alligevel passe på dem. Du slipper heller ikke for at skulle gå til tandlæge, bare fordi du ingen rigtige tænder har tilbage. At leve med tandproteser vil indebære, at du begynder at kere dig om tandpleje udover blot tandbørstning. Her får du hjælp fra tandlæge og tandtekniker til at komme ind i livet som bærer af proteser, uanset om de er hel- eller delproteser.