Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Det behøver ikke at være en dårlig idé at tage et forbrugslån, hvis bare man tager sig de rigtige forholdsregler.

 

Der bliver tit ofte talt meget dårligt om kviklån i medierne – de er dyre, og man ender ofte med at betale dobbelt så meget tilbage, som man lånte i første omgang.

Regeringen har indført en obligatorisk tænkepause, så man ikke kan modtage de lånte penge, inden der er gået to dage, og kontrakterne og vilkårene for at stifte lånene er ofte uigennemsigtige og svære for forbrugerne at forstå.

 

Men virkeligheden og sandheden er ikke helt så dyster, som medierne gerne vil gøre den til. Forbrugslån kan i mange tilfælde være billigere og give forbrugeren mere frihed i forhold til, hvis man skulle i banken for at låne penge.

 

Markedet er enormt stort, og det er ikke kun Guds bedste børn, der låner penge ud. Der findes også nogle brodne kar ind i mellem. Det er især de udenlandske låneselskaber, der kan finde på at tage sig endda virkelig godt betalt for at låne penge ud.

 

Der er dog ingen grund til at holde sig tilbage, hvis du står og mangler penge her og nu – og kan betale pengene tilbage, vel at mærke. Det gælder bare om tage sig nogle forholdsregler.

 

Hav styr på tilbagebetalingen

 

Låneselskaberne driver en forretning ligesom så mange andre – og de tjener penge på, at du ikke betaler pengene tilbage til tiden. Derfor er det meget vigtigt at sørge for, at du aldrig misser en betalingsfrist.

 

Det sørger du lettest for ved at have en helt klar plan for, hvornår og hvordan du vil betale pengene tilbage. Tommelfingerreglen er, at du aldrig må optage et lån, som du ikke har en plan for, hvordan du vil betale tilbage.

Gør dig klart på forhånd, hvordan din indtægt ser ud de næste par måneder, og hvor meget, du vil betale tilbage. Låneselskaber tilbyder mange forskellige muligheder for, hvor længe du vil låne pengene, og det er til din fordel. På den måde kan du sammensætte lånet, så det passer bedst til dig. Når blot du har et overblik over, hvor meget renterne udgør, så behøver du slet ikke at være så bange for dem.

Tæl til 10… dage

 

Regeringen er nu ikke helt galt på den, når de har indført reglen om en obligatorisk tænkepause. Undersøgelser viser, at næsten halvdelen af dem, der har taget et forbrugslån, hurtigt fortryder det igen.

 

Muligheden for de hurtige penge er tillokkende for mange, men det er en dum idé, hvis man ikke har gennemtænkt det, eller har en helt fast plan for, hvordan man vil betale pengene tilbage. Så er det nemlig, at gælden vokser, og man havner i en negativ gældsspiral.

 

Lysten til at rejse til sydens sol i januar er stor, og lige så stor kan lysten være til at købe en designertaske eller en fed bil. Men det er ting, du godt kan undvære. Her gælder den dødkedelige regel, at du ikke skal købe noget, du ikke har råd til. De dyre ting er det bedst, at man sparer sammen til.

 

Hvis du får lyst til at tage et hurtigt lån til at shoppe for, når du skal til Berlin, London eller Paris med kæresten, så stop op og tænk dig om. Det kan være svært ikke at reagere på sine impulser, men du gør dig selv en kæmpe tjeneste ved at udskyde beslutningen og overveje, om det nu virkelig også er en nødvendighed med forbrugslånet, hvis du ikke er helt sikker på, om du har råd til at tage det.

 

Men samtidig er det også vigtigt at huske at forkæle sig selv. Livet er kort, og der er ingen, der kommer igennem det uden at stifte noget gæld. Så hvis du har overblikket, og hvis du har gjort dig de nødvendige overvejelser, så er der ingen grund til ikke at slå til.