Der er ikke nogen tvivl om, at der er et helt særligt forhold mellem Danmark og de øvrige skandinaviske lande. Der er rigtig mange forretningsfolk i Danmark, der blot holder sig til det danske marked, men der er et stort potentiale i at sørge for at udvide til de andre lande i Skandinavien, herunder i særdeleshed Sverige og Norge.

Det er både geografisk smart, da vi jo ligger tæt på hinanden, og du hurtigt vil kunne flyve til både Norge og Sverige, hvis du har behov for at holde et vigtigt møde med kunder i nogle af disse lande. Faktisk er det også meget normalt for større virksomheder her i landet, at de har kunder i de andre skandinaviske lande, og derfor er det en god idé at udvide til de markeder så hurtigt som muligt.

Sådan kan du finde nye kunder i Skandinavien

Det første problem, du kommer til at løbe ind i, er naturligvis, at du skal finde en måde at få fat i disse kunder på. Hvis du har lavet forretning i Danmark i noget tid, ved du, at det selv i Danmark kan være svært at komme i kontakt med gode, potentielle kunder, som du kan ende med at samarbejde med i din virksomhed.

Det er naturligvis helt det samme, når det kommer til andre lande, og derfor er det vigtigt, at du ikke overtænker det, bare fordi der er tale om kunder i et andet land. I Norge og Sverige ligner de meget os, og derfor er det også mange af de samme teknikker, der kommer til at virke på disse kunder.

Det er altid en god idé at bruge internettet til at kunne finde disse nye kunder, og det kan du blandt andet gøre ved at bruge et program som Hubspot, der kan gøre det nemmere for dig at markedsføre dig til de korrekte mennesker på sociale medier, og som gør det muligt for dig at indsamle gode leads, som du kan følge op med løbende og dermed have en større mulighed for at underskrive som kunder.

Hvad med sprogbarrieren?

De fleste danskere undlader at udvide til internationale markeder, da de er nervøse for den sprogbarriere, der vil komme til at være mellem dem selv og kunderne. Det er ikke et helt så stort problem, når det kommer til at få kunder i Skandinavien, da vores sprog minder meget om hinanden, men det er stadig en usikkerhed hos mange.

Lige når det kommer til at skulle tale med kunder i de andre skandinaviske lande, er det muligt blot at snakke dansk til dem, da vi alle sammen burde kunne forstå hinanden. Men det kan godt være angstprovokerende at skulle tale med mennesker, der snakker et andet sprog, og derfor kan du blandt andet genopfriske dit kendskab til norsk med et norskkursus til erhverv. Du kan naturligvis gøre det samme med svensk, og det vil klæde dig på til at kunne få kunder i resten af Skandinavien.