Traumebehandling er individuelt tilpasset og kommer helt an på, hvordan dit traume viser sig. Det handler nemlig både om, at selve traumet bliver behandlet, men også at der bliver taget hånd om følger som OCD, depression og søvnbesvær.

Lider du eller en i din nærmeste omgangskreds af et traume eller post-traumatisk stress? Så er du sikkert interesseret i, hvordan du kan blive behandlet. Hvordan du skal behandles, kommer helt an på, hvordan dit traume viser sig. Det bliver dog altid behandlet ved, at du kommer i terapi, hvor selve traumet kan blive bearbejdet. I nogle tilfælde kan det også være nødvendigt, at du tager medicin.

Derudover kan der også være mange andre tilstande, der er afledt af traumet, der kræver behandling. Det kan være, at du har udviklet OCD, depression eller en anden psykisk lidelse på grund af traumet. Det kan også være, at du isolerer dig selv, har svært ved at sove eller har en anden meget konkret reaktion på grund af dit traume. I det tilfælde er det selvfølgelig relevant både at behandle eventuelle psykiske lidelser så vel som andre afledte reaktioner.

Hvordan opstår et traume?

Det er meget forskelligt, hvad der udløser et traume. Ofte er det voldsomme oplevelser som ulykker, forbrydelser, krig og katastrofer. I andre tilfælde er det noget, der bygger sig op over tid, og hvor der måske derfor kun skal en mindre oplevelse til, før det udløser et traume.

Lige når du har været ude for noget voldsomt, vil det være normalt, at du reagerer kraftigt på det. For nogle bliver oplevelsen dog ved med at plage dem, og den er dermed blevet et traume. I det tilfælde er det vigtigt, at du kommer i behandling.

Kom hurtigt i traumebehandling i København

Når du skal i traumebehandling, er det vigtigt, at det sker så hurtigt som muligt. Dels er det frygteligt for dig at leve med et traume, dels er det med til at gøre det sværere for dig at behandle traumet, når du har levet med det i længere tid.

Fordi der ofte er lange ventelister i det offentlige, kan det være en god ide for dig, at du opsøger Traumeklinikken i København. Her arbejder læger og psykiatere, der har specialiseret sig i at behandle traumer. Du kan derfor både modtage medicin og terapi hos dem. De bestræber sig på, at der max går tre uger, inden du kan komme til hos dem, men ofte kan det ske langt hurtigere.

Er du i tvivl, om du har brug for traumebehandling, er du altid velkommen til at kontakte dem, så de kan hjælpe dig med at afklare det.