En af de mest træls opgaver i haven er rensning af fliser, og det tænker jeg du egentlig er ret enig med mig i. Derfor får du her en guide til imprægnering af fliser. Det betyder ikke, at du ikke kommer til at rense fliser igen, men til gengæld behøver du ikke rense fliserne lige så ofte, som før. Du kan spørge din fliserenser om han vil være sød at bruge fliseimprægnering, eller du kan selv imprægnere dine fliser i ren gør det selv stil.

DERFOR fliseimprægnering: Når du imprægnerer fliser, så sørger du for, at fliserne bliver bedre til at afvise vand og skidt.  Det betyder at du skal bruge langt mindre af din tid på at rense beskidte fliser!

Vi har snakket med Brian Philip fra GladRens.dk, og han har været sød at komme med inspiration og nyttige informationer til imprægnering af fliser, som du kan se nedenfor. Artiklen er delt op i tre dele: 1) Hvordan imprægnerer man fliser? 2) Hvornår er det bedst at lave fliseimprægnering? og 3) Hvilke produkter er bedst til fliseimprægnering?

Hvordan imprægnerer man fliser?

De fleste bruger en kost til at sprede imprægeringsvæsken ud over fliserne. Det er en fin løsning, men Brian Philip kom med et smart lille hint. Hvis du tager en stor malerrulle på en malerstang og benytter den til at rulle imprægnering ud, så er det faktisk endnu bedre. Dækningen bliver mere jævn, og ja så går det faktisk også hurtigere. Det er vigtigt, der ikke ligger søer af imprægnering – sørg for det er fordelt ordentligt ud på fliserne.

Hvornår laver du fliseimprægnering?

Når du imprægnerer fliser, så er der nogle ting, som er gode at have styr på. Særligt er det vigtigt, at vejret er godt i forhold til at skulle imprægnere fliser. Det må ikke være for koldt, så virker imprægneringen simpelthen ikke, da den ikke suges ordentlig ind. Det må heller ikke være for varmt, da imprægneringen så risikerer at fordampe inden den er trukket ordentlig ind i fliserne. Det må ikke være for vådt for eksempel skal du ikke imprægnere lige efter det har regnet, da imprægneringen vil have rigtig svært ved at trække ind i fliserne, der er allerede er mættet af vand. Sidst er det vigtigt at fliserne er relativt rene.

Det var en masse om hvordan det ikke skal være ovenfor, men lad os lige vende den om og kigge på den helt ideelle dag at imprægnere fliser i stedet for: Den ideelle dag til imprægnering er der over 5 grader, efterår eller forår og tørt, hvis det er sommer, så er det godt, hvis der er overskyet men uden regn, så du undgår at imprægneringen fordamper!

Hvor mange gange skal du imprægnere om året? Hvis du bor i et fugtigt område når mose eller lignende bør du imprægnere fliserne 1 gang om året! Hvis du bør i et tørt område som i for eksempel de fleste byområder, så bør en omgang fliseimprægnering hver andet år være rigeligt.

Anmeldelse: Produkter til imprægnering af fliser

Her er der lidt forskellige produkter, som du kan læse om:

FAXE fliseimprægnering: Det gode ved dette produkt er, at det er effektivt og hurtigt tørrende. Du kan enten give fliserne en gang eller to gange, hvor hvis du giver en omgang imprægnering, så beholder fliserne sit matte look, mens de ved to gange bliver mere blanke i det. Du kan købe Faxe fliseimprægnering her.

Bollerup Jensens fliseimprægnering: Et godt, fornuftigt kvalitetsprodukt til fliseimprægnering. Med 2,5 liter får du nok imprægnering til omkring 75 kvadratmeter. Du kan købe Bollerup Jensens fliseimprægnering hos  eksempelvis GrusDirekte.

Nilfisk Stone Sealer: Her får du fliseimprægnering til billige priser. Nilfisk Stone Sealer er helt klart en af de billigste produkter på markedet. Så hvis du bare skal have noget billigt fliseimprægnering, så anbefaler vi Nilfisk Stone Sealer, mens hvis du skal have noget imprægnering, der holder godt, så anbefaler vi enten FAXE eller Bollerup ovenfor. Du kan finde Nilfisk Stone Sealer her hos FriShop.dk.

Har du erfaring med andre produkter til imprægnering af fliser, så kommenter det gerne nedenfor!

Sidst opdateret: 3. april 2020