Der har været spekulationer om, hvorvidt 2020 kunne gå hen og blive året, hvor værdien på Bitcoins overstiger den værdi, som Bitcoins nåede i 2017. 2017 var på mange måder året, hvor Bitcoins blev til et globalt fænomen, da værdien pludselig nåede 19.000 dollars og gjorde mange af investorerne til mangemillionærer. Herunder kan du blive klogere på, hvad Bitcoins er, og hvorfor det er en god idé at investere i nu. 

Hvad er bitcoins?

Bitcoins blev på ingen tid noget, alle talte om, men desværre faldt værdien relativt hurtigt, og derfor var det langt fra alle investorer, der nåede at sælge deres aktiver og blive mangemillionærer. Markedet for kryptovaluta er nemlig ekstremt volatilt, hvilket betyder, at man skal være hurtig til at handle, når markedet hele tiden ændrer sig. 

Det er sikkert de fleste, der har hørt om Bitcoins efter episoden i 2017, men det er måske de færreste, der rent faktisk ved hvad Bitcoins er.

Bitcoins er en digital valuta også kaldet kryptovaluta, som har eksisteret siden 2009. Hvem der opfandt Bitcoins er stadigvæk et mysterium, men personen går under pseudonymet Satoshi Nakamoto, og der er ingen, der ved, hvem han eller hun er. Det gør naturligvis kun Bitcoins endnu mere spændende, at personen bag denne helt særlige opfindelse forbliver et mysterium. 

At bitcoins er en digital valuta, betyder at den ikke findes i fysisk form. Bitcoins er samtidig ikke styret af en central bank men af en bagvedliggende teknologi kaldet blockchain. Det der gør bitcoins endnu mere interessant er, at der maksimalt kommer til at være 21 millioner bitcoins på markedet. Som markedet er nu mangler der stadigvæk en hel del bitcoins at blive frigivet, og der er tale om, at det fulde antal bitcoins først vil være at finde på markedet engang i det næste århundrede. 

Hvordan man kan investere i Bitcoins og hvorfor det er en god idé at gøre det nu

Selvom bitcoins er en digital valuta, så fungerer handel med kryptovaluta på mange måder ligesom handel med almindelige værdipapirer. Handel med bitcoins foregår på en handelsplatform, der udbyder kryptovaluta. I Danmark er det stadigvæk ikke særlig udbredt at handle med kryptovaluta, og derfor er det ikke mange platforme, der tilbyder det. 

Investering er altid en god idé, da det forhindrer din opsparing i at blive udhulet af inflation. Det smarte ved kryptovaluta er, at denne form for valuta ikke er påvirket af inflation, da kryptovaluta styrer sig selv. Når inflationen ikke påvirker valutaen, så øger det også sandsynligheden for at værdien forbliver høj. Dermed ikke sagt at der ikke er udsving på markedet. 

I en artikel fra Forbes giver amerikanske eksperter udtryk for, at 2020 er et godt år at investere i Bitcoins på, da de spår, at værdien kan risikere at overstige de 19.000 dollars, som Bitcoins var værd i 2017. Desværre er Bitcoins også dyrere at købe i dag, og derfor vil der umuligt være flere hundrede millioner at tjene på bitcoins, men hvis man køber og sælger på rette tid, så vil det ifølge amerikanske eksperter være sandsynligt, at man i 2020 vil kunne få et stort positivt afkast på ens investering.