Hvad vejer en banan? Det er forskelligt, hvor meget en banan vejer. Det kommer helt an på, hvor stor den er, og den har skræl på. Vægten kan være vigtig at vide, hvis du tæller kalorier.

Hvor meget en banan vejer, afhænger overordnet af to detaljer: Hvor stor den er, og om du vejer den med eller uden skræl på. Hvis du skal bruge oplysningen, fordi du tæller kalorier, er det selvfølgelig vigtigt, at du regner med vægten uden skræl på.

Generel vægt for bananer:

  • Lille banan uden skræl: ca. 80 gram
  • Mellemstor banan uden skræl: ca. 105 gram
  • Stor banan uden skræl: ca. 120 gram

Hvis du tæller kalorier, kan det være smartest for dig, at du bare går efter en cirka vægt, da det kan blive for meget for dig i længden, hvis du konstant skal veje al din mad.

Hvor mange bananer må jeg spise?

Bananer indeholder store mængder af frugtsukker, og du kan derfor ikke bare spise så mange, som du vil hver dag. Men to om dagen er fint, hvis du sørger for at spise varieret derudover. Det samme gælder for børn.

Hvis dit barn ofte griber ud efter en banan, kan det dog være værd at overveje, om han eller hun får nok rigtig mad. Bananerne giver hurtigt energi til kroppen. Derfor er det en naturlig frugt at ville have, hvis barnet har lavt blodsukker. Server bananen sammen med anden frugt eller for eksempel yoghurt, for at barnet får noget mere mættende at spise sammen med bananen.

Er bananer sunde?

Bananer indeholder en lang række forskellige næringsstoffer, som det er godt for dig at spise. Det er for eksempel B-vitamin, kalium og magnesium. Det er vitaminer og mineraler, som det er vigtigt for dig at indtage på daglig basis. Derfor er det fint at spise en banan eller to hver dag.

Eksperimenter med forskellige former for bananer

Herhjemme kender vi kun bananer som søde, aflange, gule frugter. Hvis du har været ude at rejse udenfor Europa, er det dog meget muligt, at du har både set og smagt andre former for bananer. For lige som med for eksempel æbler findes der både de søde bananer, der nærmest er en dessert, og madbananer, der skal tilberedes, før de kan spises.

Hvis du vil prøve noget nyt, er det derfor en god ide for dig at lave andre former for retter med bananer. Det kan for eksempel være ved at købe plantains. Det er små bananer, der skal tilberedes. Du kan købe dem i bazarer og hos velassorterede grønthandlere. Mange af de andre former for bananer kan være svære at få fat på.

Du kan for eksempel tilberede plantains ved at skære dem i skiver og stege dem i olie. De bliver sprøde og kan derefter spises som en slags chips eller som tilbehør til anden mad.

Sidst opdateret: 14. januar 2019