Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Rullegardiner og persienner er noget, vi danskere stadig køber – og ofte også køber som billig-varer nede i Bilka, Harald Nyborg eller Ikea. En lidt mere trendy gardinvare, som ikke alle nødvendigvis kender, er foldegardiner.

Foldegardinet har været fremme i en del år, men det er først med det luftige, hvide Bo bedre-hjem som trend, at denne type gardin for alvor er vundet frem. De kan fås med kædetræk eller som en model, hvor man mere selv folder gardinet op så at sige. Man kan normalt selv vælge, i hvilken side trækket skal sidde, hvis det er en ordentlig model og sælger, der er inde over..

Netop looket i stuen er for mange det vigtige, da aluminiumpersiennerne er noget vel 90er-agtige til de fleste hjem, og det er her, et foldegardin ser lidt pænere ud med sin naturlige fylde og det rene gardinstof i fokus. Stoffet kan synes lidt vel transparent i boligannoncer på nettet eller varekatelogerne nede hos B2C forhandleren, men det er faktisk muligt at få gardinet i mange forskellige varianter nu til dags.

Ifølge en af landets mange gardinbus-forhandlere (dem der kører rundt til folk med varer og måler op gratis) er der blandt andet fin efterspørgsel på mørklægningsgardiner i en foldemodel. Looket er dels lidt  mere pænt og eksklusivt, men også mindre barsk og bastamt a la de normale mørklægningsgardiner, man køber rundt omkring.

 

Afmontér og vask dit foldegardin

Gardinbussen har ofte erfaring med, at foldegardiner er et af de første valg, når konen skal igang med at indrette det nye hjem. Når gardinbusserne tager ud og måler op, er foldegardinet en efterspurgt vare, og hvis man ser bort fra skrå vægge, kan rigtig mange vinduer passe til et klassisk foldegardin uden alt for meget tilpasning.

Typen af gardin er som oftest bestående af bomuld, men med kunststof i, der muliggør nemmere rengøring samt mere “smooth” betjening i folde-øjemed. Afmontering, når gardinet skal en tur i vaskemaskinen, er også en idé at kigge efter, når I skal på jagt efter en sådan gardinmodel til hjemmet, oplyser gardinbussens dekotør til E-pressen.

Han har erfaring med, at mange kunder ofte går efter det billigste tilbud i stedet for at tænke på rummets mål, stoffets sammensætning samt om et gardin nu kan afmonteres og vaskes sådan lige.. Så tænk på det hele, før I indkøber gardiner til hele huset og held og lykke med jagten her fra E-pressens forbrugerredaktion.

Det er i øvrigt muligt at indhente inspiration til hjemmets indretning ved at læse dette gratis inspirationsmagasin udgivet af danske gardindekoratører fra Living art.