Er der noget at gøre ved skaldede pletter og tyndere hår? Ja! Ambulante og naturlige metoder kan genvinde din hårpragt fra du var yngre. Behandlingsmetoden kaldes PRP eller PRF og foregår via indsprøjtninger omkring hårstråene. Du behøver ikke at ændre livsstil eller få foretaget store indgreb som hårtransplantation for at modvirke hårtab. Hold blot din hårpragt ved lige med PRF.  

Hårtab er almindeligt med alderen – særligt for mænd. Du kan få behandling med effektive og 100 % naturlige behandlinger som PRP og PRF. Ved behandlingen injiceres et koncentrat af vækstfaktorer fra din egen blodprøve. Derved øges hårstråenes tykkelse og vækst. 

Din hårpragt kan på den måde blive kraftigere, og du kan slippe af med skaldede områder. Vælg behandling mod hårtab på klinikker med uddannede læger, så du opnår det bedste resultat!

Taber du håret?

Det er normalt for mennesker at miste noget af hårpragten med alderen. Særligt mænd bliver ramt, og kan i flere tilfælde opleve skaldede områder. På klinikker med uddannede læger, som f.eks. knapmd.dk, kan du heldigvis få gjort noget ved det. 

Der er flere måder at behandle hårtab på.

Du kan ændre din livsstil, din kost, dit medicinforbrug og lignende, som påvirker dit helbred herunder din hårvækst. Du kan også få lavet en hårtransplantation, hvor du får flyttet hårsække fra eksempelvis nakken til de skaldede områder på hovet. 

En mindre drastisk, men effektiv behandling er PRP eller PRF. 

Hvad betyder hårtabsbehandling med PRP og PRF?

PRP er forkortelsen for Platelet Rich Plasma, mens PRF står for Platelet Rich Fibrin. Begge behandlingsmetoder er effektive mod hårtab og udføres ambulant.

Hvad gør PRP?

Udfra din egen blodprøve bliver der ved PRP udvundet et koncentrat af vækstfaktorer, som sprøjtes ind i hovedbunden omkring hårrødderne. 

Koncentratet stimulerer hårets naturlige vækst, så din hårpragt øges. Konkret betyder det, at dine hårstrå bliver tykkere. Ikke tykkere end tidligere, men lige så tykke som de var, da du var yngre. Det er nemlig normalt, at tykkelsen på hårstrå reduceres med alderen. 

PRF er en videreudvikling

Videreudviklingen af PRP er PRF, som i princippet har samme effekt som PRP. Det vil sige, at et koncentrat af vækstfaktorer fra din egen blodprøve injiceres omkring hårrødderne. Videreudviklingen består i, at det indsprøjtede vækstkoncentrat frigives langsommere, og behandlingen har derfor en længerevarende effekt. 

Begge behandlingstyper er 100 % naturlige og uden bivirkninger. Den kan bruges på alle, der vil have hår tilbage på skaldede områder, eller som gerne vil have en kraftigere hårpragt.