Har du endelig fundet præcis det hus du ønsker, kan du have stor gavn af en boligadvokat. En boligadvokat kan bistå med sparring omkring huskøb og udarbejde det lovpligtige skøde. En boligadvokat vil gennemgå detaljerne ved boligkøbet og sikre dig i et køb. Er du sælger, er det en god ide at erhverve sig en advokat der kan forsikre dig om en lovmæssig sikker handel, uden fald grupper der eventuelt vil kunne forfølge dig langt ud i fremtiden. En bolighandel er en af livets absolut største investeringer og uden en grundig og professionel erfaring indenfor alle de dokumenter der bliver udarbejdet i sådan en sag, kan en bolighandel hurtigt blive det sande mareridt og en meget dyr fornøjelse.1

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat er din ekspert i handel med bolig, både hvis der er tale om boligkøb eller bolig salg. Uanset om du er sælger eller køber af en grund, andelslejlighed, hus eller erhvervsmæssig handel, kan du få hjælp til at gennemgå alle de nødvendige papirer af en boligadvokat. En boligadvokat har erfaring indenfor den juridiske del af handelspapirerne og sikrer dig at der ikke forekommer nogle uforudsete overraskelser. Både projektkøb, skilsmisse skøde eller helt objektiv rådgivning, vil en erfaring boligrådgiver kunne hjælpe dig den rette vej eller være med til at rette eventuelle papirer til, så de fordelagtiggør situationen, uden usikkerheder. En boligadvokat vil samtidig ofte samarbejde med boligsagkyndige og byggesagkyndige uddannede, der kan bistå ved rådgivning omkring boligens stand, inden du beslutter dig for om det er det rette valg at underskrive papirerne.

Derfor har du brug for en boligadvokat

En boligadvokat kan hjælpe dig med at guide til en sikker handel med boligen. Derudover vil en advokat kunne udarbejde det lovmæssige skøde. En tinglysning af skøde kan udarbejdes uden yderligere forbehold og gennemgang af boligen. En hurtig tinglysning af skøde kan være en fordel hvis du tidligere har god erfaring med bolighandel og handelskontrakter eller har erfaring indenfor jura. Uanset hvad, er en tinglysning af skøde en lovmæssig nødvendighed ved bolighandel og nødvendig for at du kan overtage en grund eller bolig. En udarbejdelse af skøde kan laves uden andre tilbud eller uden direkte kontakt med advokaten og sagføreren, eller den kan være en opgave der er en fast del af en samlet pakke.