Hvis du stadig overvejer, hvilke sålbænke du skal have til dit hus, så er det helt sikkert med god grund. Det er nemlig en vigtig overvejelse for dig, når du renoverer eller bygger et nyt hus. Sålbænke har nemlig en meget betydelig rolle for dit hus, men der er mange muligheder.

Derfor skal du vælge natursten

Der er selvfølgelig mange måder at lave og installere en sålbænk på. Derfor er der heller ikke kun ét rigtigt valg, men et sikkert valg er natursten.

Sålbænken er måske ikke noget særligt, fordi det ikke er en særligt spændende detalje på dit hus. Uden sålbænke ville du dog hurtigt risikere at løbe ind i problemer med vand, der siver ind i dit murværk og ind på indersiden af dit hus.

Natursten er bare et af de materialer, der formår at lede vandet væk på en god måde. Det skyldes blandt andet overfladen, som i de fleste tilfælde er meget glat. På den måde vil der ikke komme til at være nogle problemer med regnvand, der løber den forkerte vej.

Der findes natursten i alle afskygninger, og i forskellige farver og materialer. Derfor er det også et fint æstetisk valg.

Andre muligheder

Der findes selvfølgelig også andre valgmuligheder, hvis du hellere vil gøre noget andet. Det vigtigste er, at du er tilfreds, og at dit hus ikke tager skade.

En mulighed er at lave sålbænke af mursten, hvis altså du har et murstenshus. Så vil de være lagt på en skrå vinkel, således at regnvandet vil kunne løbe ned ad dem.

Du kan også få sålbænke af blandt andet rustfrit stål og andre lignende materialer. De har ligesom natursten flere forskellige tykkelser f.eks. 12 og 20 mm tykkelse, en glattere overflade end mursten, men de vil ikke på samme måde være et interessant æstetisk valg.