Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Al begyndelse er svær, men ved begyndelsen af et nyt år føles dette mange gange omvendt – som om, at man får en ny, frisk chance. Pyt med de støvede nytårsforsætter om at tabe sig og stoppe med at ryge. Brug i stedet det nye år på at gøre gode ting for dig selv og dem du holder af.

 

Alle verdens ulykker

Hvis du synes år 2016 var hårdt og uretfærdigt, er du med garanti ikke den eneste. I 2016 blev verden igen ramt af terror, krig og ødelæggelse. Det store fokus på alle de nødstedte mennesker rundt omkring i verden, lægger både låg på stemningen generelt og giver den enkelte noget at tænke over. Det var også i dette år, at vi mistede nogle af de største musiske talenter vi har set i mange år.

Alle ovennævnte eksempler på død og ødelæggelse er ikke ment som en dæmper for humøret – tværtimod! Ovenstående er en reminder på, at vi skal huske at leve og nyde livet. Det handler i store træk om ikke at leve på trods af verdens ulykker, men at leve livet fuldt ud fordi vi kun gør det én gang. Derfor er det også vigtigere end nogensinde før at påskønne og gøre gode ting, både for sig selv og andre.

 

Hjælp andre ved at hjælpe dig selv

Der vil altid være stort fokus på at hjælpe andre. Men måske bør man tænke over at hjælpe sig selv først, før man hjælper andre. Eksempelvis virker det for nogle mennesker, at give slip på alle de dårlige ting/minder/andet ved at udføre en lille ceremoni. det kan lyde fjollet – men det virker. Brænd billederne af dig og ekskæresten eller giv farmors gamle kommode til genbrug, og slip af med den dårlige samvittighed over at den samler støv i kælderen.

Vær god ved dig selv – på alle planer. Først og fremmest kan du være god ved dig selv fysisk, ved netop at spise lidt sundere eller begynde på en ny sport. På denne måde bliver nytårsforsættet ikke en svær og krævende kur, men noget godt du gør for sig selv og din krop. Et andet eksempel er at huske at gå til lægen og til tandlægen. Vend de nødvendige gøremål til noget godt, og se det at gå til tandlæge i København som en investering i dit liv. Krop og tandsæt får man kun udleveret ét af i livet, så det gælder om at passe godt på begge.

 

Livets symbolik

Mange mennesker finder ro og selvforkælelse i at købe ting, som symboliserer visse begivenheder i deres liv. Symboler er allerede en stor del af den danske kultur, især ved større livsbegivenheder. Når man tænker over det, hører der typisk en vis gave eller ting med til de store begivenheder her i livet. Ved barnedåben foræres barnet ofte sølvbestik og ved konfirmationen får konfirmanderne ofte smykker – gaver, som de vil forbinde med disse begivenheder resten af livet.

Det behøver dog ikke være de store, traditionelle begivenheder her i livet, der er de vigtigste for dig at sætte symbol på. Det kan være du har knoklet rigtig hårdt for at komme ind på drømmestudiet og derfor gerne vil gøre noget for dig selv. Et andet eksempel kunne være, at du har overvundet en frygt, en sygdom eller en personlig barriere, og du gerne vil give dig selv en ting, som du altid vil forbinde med dette. Fx kunne du købe den flotte frakke, som du ikke fik til jul, eller den smukke ring fra Jane Kønig, som du har sukket efter så længe. Det handler ikke om hvad du køber, men den værdi du tillægger det – motivation, glæde eller livslyst, du ved det bedst selv.