Der er ikke noget mere fantastisk end at møde den person, du har lyst til at dele resten af dit liv sammen med. Det er noget af det mest specielle, der kommer til at ske i dit liv, og det er derfor kun helt naturligt, at du gerne vil sikre dig og din fremtid ved at gifte dig med den person, du er blevet glad for.

Selvom det er skønt at blive gift, og at det på mange måder er en fejring af den kærlighed, der eksisterer imellem jer, så er det også vigtigt at huske på, at det er en juridisk kontrakt, der indgås imellem jer, og derfor er der nogle forskellige ting og forhold, som I begge bør tænke over, inden I gifter jer og starter et nyt liv sammen som mand og kone.

Hvordan skal I dele jeres formue?

Det er aldrig sjovt at tænke over muligheden for at ægteskabet ender i skilsmisse, når I ikke engang er blevet gift endnu. Men samtidig er det bare vigtigt at huske på, at stort set halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse. Det betyder ikke, at I ikke skal gifte jer, men det betyder, at det ikke altid er muligt at vide, hvad der kommer til at ske i fremtiden, og derfor er det altid en god idé at indgå ægteskabet på en måde, hvor I fra starten af har sikret hinanden så godt som muligt, hvis I en dag skulle beslutte jer for at gå hver til sit.

Her kan I begynde at overveje, hvordan I i så fald vil opsplitte jeres formue. Her er der nogen, der bare vælger at gøre ingenting, hvilket vil betyde, at I skal dele jeres formue ligeligt imellem jer, hvis I bliver skilt. Andre vælger en form for særeje, som kan betyde, at I hver især tager det med jer, som I kom ind i ægteskabet med.

Det er særligt smart, hvis der er en stor forskel i formuen, eller hvis I har andre grunde til ikke at ville dele det, I bringer ind i ægteskabet, hvis det skulle gå i stykker. Det er hurtigt at få lavet en kontrakt om særeje, så I ikke behøver at tænke mere over det.

Skal I købe en ny bolig sammen?

Mange nygifte par går med en drøm om at stifte familie sammen og skabe det liv, som I drømmer om sammen. For rigtig mange betyder det at flytte i en større bolig sammen, hvor der er plads til at kunne få den familieforøgelse, som I drømmer om.

Når I skal købe en bolig, er det ligeledes også vigtigt at have styr på det juridiske og være sikre på, at I gør det på den smarteste måde for jer og ikke ender med at skrive under på en bolig, der viser sig at have mangler. I kan få en dygtig boligadvokat til fast lav pris og dermed få professionelle øjne på kontrakten, inden I skriver under.