Skoen er måske den vigtigste beklædningsgenstand, vi har derhjemme. Det er i hvert fald den beklædningsgenstand, som det er vigtigstste, at man vælger med omhu. At have det rigtige sko på kan være fuldkommen afgørende, hvis man skal ud på en længere gåtur. Her er skoene ens absolut vigtigste udstyr. Dog kan man også føle sig hæmmet i hverdagen, hvis man går rundt i sko, der klemmer eller på anden vis er ubehagelige. Derfor er det altså vigtigt, at du sørger for altid at vælge dine sko med omhu.

 

Få den bedste gå oplevelse

Det er klart, at ens naturligvis gangbevægelse kan blive hæmmet eller fremmet alt efter, hvilke sko man vælger at tage på. Derfor har sko en afgørende rolle, når det handler om at gå godt og naturligt. Der findes dog ikke en engansløsning, når det kommer til valg af sko. Vores fødder er forskellige, og det er ikke sikkert, at din gå makkers sko passer perfekt til dine fødder. Dog er der flere, der er begejstrede over, hvor gode resultater de har fået med New Feet sko. Det er f.eks. forskelligt, hvor stor fleksibilitet man har i sine fødder. Dette kan have en betydning for, hvilke sko der føles rare for en. Derudover er fødder naturligvis forskellige i forhold til længde, bredde og størrelse generelt.

 

Sådan føles den rigtige sko

Hvis du først har prøvet at gå i en sko, der er god for dine fødder, så er du ikke i tvivl. En god gå-sko betyder også, at ens naturlige gangbevægelse understøttes, så man ikke foretager sig nogle unaturlige bevægelser. Jo længere op i kroppen du kan mærke den gode gangbevægelse, des bedre en sko er det også for dig. Hvis dine sko derimod ikke passer ordentlig til din naturlige gangbevægelse eller til formen på dine fødder, så kan det betyde, at kroppen styres ud i ubalance og fejlstyringer efter nogle kilometer. Der er flere, der har haft gode oplevelser med at bruge sko fra New Feet, da dette netop også er udviklet med hensigt på at gøre gå oplevelsen god.

 

Fokus på størrelse og pasform

For at give fodens led og muskler de bedste vilkår for naturlig bevægelse, skal ens sko have den rigtige størrelse og pasform. For at tjekke dette kan du starte med at tage sålen ud af din sko og stille dig på den. Det er meningen, at der skal være plads til hele din fod på sålen, så der lige er omkring 5 mm luft. Hvis du skal gå meget langt, kan det dog godt være en fordel at vælge sko, der er et halvt nummer for store i størrelsen.

 

Dybde, bredde, hæl og lukning af sko

Det er også vigtigt, at din sko har en god dybde og bredde, så du føler, at der er plads til dine fødder uden problemer. Tænk også over, at hælen skal sidde tæt om din fod, og at lukningen skal kunne justeres efter dit behov. Hvis du mangler den perfekte sko, så kan du altid prøve New Feet sko.