Fræsning af asfalt er en vigtig del af forberedelsesarbejdet, hvis du skal til at ligge ny asfalt. Ofte kan det være fristende bare at ligge den nye asfalt oven på en gamle, men det kan have dyre og uventede konsekvenser, hvis man ikke først fræser asfalten ned. Fræses asfalten ikke først så kan du risikere, hvis den gamle asfalt er slidt, at den nye asfalt bliver ujævnt og begynder at slå revner rundt omkring. Det kan altså blive en besværlig og dyr fornøjelse, hvis du ikke gør det nødvendige forberedende arbejde før du begynder at ligge asfalt. Om der er behov for at blive fræset før der ligges ny asfalt er naturligvis afhængigt af vejens tilstand. Derfor er det en god ide at tale med en fagmand før man hyrer en fræser.

Hvordan foregår fræsning af asfalt?

Fræsning af asfalt er egentlig en meget simpel proces. det foregår ved, at en større maskine rykker ud og fjerner det øverste lag af den allerede eksisterende asfalt. Formålet med dette er, at lave en jævn flade som din nye asfalt skal ligges ovenpå. Ved at skabe denne jævne flade sikrer man sig, at den nye asfalt kommer til at ligge lige og jævn, så man slipper for at have en ujævn vej af asfalt. Selvom det lyder simpelt, så er det en vigtig del af det forberedende arbejde, hvis man planlægger at ligge ny asfalt. Det kan altså ikke betale sig at spare på fræsningen, for man risikerer at skulle betale mange flere penge, hvis vejen skulle gå hen og dårlig af dårlig kvalitet, fordi man prøvede at spare penge i vejlægningens tidlige proces.

Hvad koster det at få fræset asfalt?

Fræsning af asfalt varierer lidt i pris, alt afhængigt af hvor dybt der skal fræses og hvor stort et areal der er tale om. Generelt er prisen dog på omkring 3 kroner kvadratmeteren, for en fræsningsdybde på 3 cm. Det betyder, at hvis du har et areal på 150 kvadratmeter, så koster det dig 4.500 krone at få fræset. Selvom det kan virke som sure penge at spendere, så er det yderst vigtige penge at bruge. Det kan nemt blive meget, meget dyrere hvis det skulle vise sig at asfaltens underlag ikke er egnet til belægning. Derfor skal du også medregne fræsningen i dit budget når du er i gang med at udregne, hvad det kommer til at koste at ligge asfalt på en gammel vej.