I Danmark er vi kendt for at drikke meget kaffe, og ofte af den gode kvalitet. Vi er blevet rigtige kaffeentusiaster, og det betyder også, at vi efterhånden har en stor viden inden for kaffebønner og kaffens kvalitet. Men hvorfor går vi så meget op i kaffe, og hvad går vi op i?

 

I dag vokser der hele tiden nye kaffebarer frem i gadebilledet herhjemme. Mange af disse steder rister selv deres kaffebønner, og det giver dig muligheden for at få en helt ny oplevelse, hver gang du drikker din kaffe. Samtidig forbinder vi ofte en god kop kaffe med en lille hverdagsluksus, der giver et afbræk fra en travl og pakket hverdag.

 

Tid til selvforkælelse og en velfortjent pause

Netop en kaffepause er noget vi danskere elsker, når vi skal have lidt ro på i hverdagen. Og her vælger mange en god kop kaffe som en god måde at forkæle sig selv på. Vi elsker kombinationen af det flotte interiør, den afslappede stemning og den gode kop kaffe, hvor mælk og kaffe stemmer overens. Vi sætter stor pris på en veltilberedt kop kaffe, og derfor har vi også en viden om, hvad den bør indeholde. Det er også derfor, at vi ser mange danskere have nogle foretrukne steder at drikke kaffen.

 

Kaffebønnernes kvalitet

Når det kommer til kaffens kerne, så har kaffebønner en afgørende betydning for kaffens smag. I dag kan du købe alverdens forskellige kaffebønner, hvor oprindelse og ristning ændrer smagen. Mange danskere har en god viden inden for selve kaffen, og det er efterhånden blevet helt almindeligt, at du kan læse mere om den bønne, du får brygget din kaffe på. Det giver os en større viden inden for området og muligheden for at spørge nærmere ind til bønnen.

 

Når vi køber bønner hjem til vores egne kaffemaskiner, så vælger vi ofte de lidt dyrere af slagsen. Vi vil gerne have en bønne med mange smagsnuancer, og som passer perfekt til vores egne præferencer. I dag er det muligt at købe kaffebønner på langt de fleste kaffebarer, og det benytter vi os meget af herhjemme. På den måde kan du få dat i den bønne, som du foretrækker og som du altid får i din kop kaffe på din lokale kaffebar.

 

Kaffenørderi på højt plan

Det er ikke kun ude, at vi i dag får de gode kopper kaffe. Mange vælger at anskaffe sig en professionel espressomaskine derhjemme, hvor du selv kan lære at betjene den og lave den gode op kaffe. Det er nemlig muligt at få espressomaskiner i alle forskellige størrelser og prisklasser.

 

Samtidig har de sociale medier gjort det muligt for os at blive vaske ægte nørder inden for kaffe. Du kan lære alt det, du har brug for at vide om kaffen, så du kan blive din egen barista. Du kan eksempelvis lære at blive god til det populære latte art, eller du kan få mere viden om, hvordan du kombinerer mælken med din kaffe for at få den helt rigtige smag frem.

Mange muligheder

En forudsætning for at kunne gå meget op i kaffe er selvfølgelig også, at der er mulighed for dette. Efterhånden er kaffe blevet en luksusting herhjemme, og det har resulteret i mange nye kaffebarer, der er særligt specialiseret inden for kaffe. Også deres interiør udstråler kvalitet og luksus på en behagelig måde, og denne stemning griber også mange danskere, når de skal ud og mødes med deres venner og familie.