Det er enhver boligejers værste mareridt at komme hjem til et hus, som er blevet endevendt af ubudne gæster. Du tænker måske, at det kun sker for naboen, men det kan lige så vel ske for dig. Uanset hvor heldig du end måtte føle dig, så kan du aldrig vide dig sikker på, at de udspekulerede tyve ikke lægger vejen forbi din bolig en dag.

Langt størstedelen af alle indbrud sker, når der ikke er nogen hjemme, men det er ikke alle tyve, som lader sig skræmme af aktivitet i boligen. Du kan ikke stille meget op, hvis du får ubudne gæster, mens du er på arbejde eller på ferie, men der findes forskellige måder, hvorpå du kan beskytte dit hjem mod indbrud. Disse måder vil du blive præsenteret for i artiklen.

Nabohjælp er vejen frem

Nabohjælp handler om, at naboerne holder øje med din bolig, når du er i sommerhus eller er på messe i udlandet. Denne form for hjælp har vist sig at have en god præventiv effekt, hvorfor du med fordel kan præsentere dine naboer for idéen. Løsningen vil være mest effektiv, hvis alle på vejen er indstillet på at gøre en indsats.

Du kan hjælpe dine bortrejste naboer ved at gøre følgende:

  • Tøm deres postkasse (en propfyldt postkasse tyder på, at beboerne ikke er hjemme)
  • Tøm deres skraldespand
  • Parkér din bil i deres indkørsel
  • Hold øje med fremmede personer på vejen

Det er vigtigt, at man reagerer, hvis man ser noget, som man betragter som mistænkelig adfærd. Dermed ikke sagt, at du skal ringe til politiet med det samme, at du ser en person, som du ikke kender.

Vær godt forsikret

Uanset hvor mange alarmer, kameraer og hegn du sætter op, så kan du aldrig eliminere risikoen for indbrud. Det er en kendsgerning.

Stjæler de samvittighedsløse tyve dit fjernsyn, kamera, vinkøleskab og designertaske, så har du lov til at ærgre dig, men husk at du ikke er helt fortabt. Du kan nemlig få dækket dit tab, hvis du har været så fornuftig at tegne en indboforsikring. Kontakt kfforsikring, hvis du ønsker et godt tilbud på en indboforsikring.

Få erstatning og køb nyt til hjemmet

Bliver dit hjem udsat for indbrud, så skal du selvfølgelig krydse fingre for, at politiet finder de stjålne aktiver, så de kan komme tilbage til rette ejermand igen. Desværre er det kun en mindre procentdel af alle tyverier, som bliver opklaret, hvorfor du ikke skal forvente at få de ting tilbage, som du har mistet i forbindelse med indbruddet.

Anmelder du et indbrud til dit forsikringsselskab, så må du forvente, at selskabet skal bruge lidt tid på at behandle anmeldelsen. Den faktiske erstatningssum afhænger altid af en lang række faktorer. Når du får udbetalt din erstatning, kan du gå ud og købe nyt til hjemmet. Er dit hjem blevet rippet for elektroniske apparater, så besøg hjemmesiden her og køb nyt elektronik.