Retning af tænder kan være relevant for voksne såvel som børn

Der kan være mange gode årsager til at få foretaget en tandretning – det kan både skyldes problemer, når du tygger eller bider, men det kan også være af kosmetiske årsager. Uanset hvorfor du ønsker at få foretaget en retning af dine tænder, kan Åbyhøj Tandlægeteam hjælpe dig med tandregulering i Århus gennem de følgende tre trin:

1. Indledende undersøgelse og samtale om tandretning

En tandretning starter med en indledende undersøgelse og samtale, hvor du fortæller tandlægen, hvad du har af ønsker. Du får undersøgt dine tænder, og dit behandlingsbehov bliver vurderet. Kosmetiske tandretninger og regulering af fortændernes placering kan typisk klares i Åbyhøj Tandlægeteams egen klinik. Ved mere avancerede tandreguleringer, henviser de til en specialtandlæge, som de har et godt samarbejde med.

2. Udlevering af tandreguleringsapparat til retning af tænder

Åbyhøj Tandlægeteam tilbyder to forskellige slags tandreguleringsapparater – Inman Aligner-bøjlen og Clear Aligner-skinnen. Begge er aftagelige, og det gør tandretningen væsentlig mere behagelig for dig, end ved brugen af de populært kaldte ”togskinner”. Du får udleveret tandreguleringsapparatet efter den indledende undersøgelse og samtale. Tandlægen viser dig, hvordan du placerer den korrekt i munden, og hvordan du holder den ren.

3. Under og efter retningen af dine tænder

I hovedreglen tager retning af tænder 10-18 uger, hvis der er tale om simple tandretninger. Du kan godt forvente, at tænderne i denne periode vil være ømme, især i den første tid hvor du lige skal vænne dig til tandreguleringsapparatet. Efter behandlingen med tandreguleringsapparatet er afsluttet, vil tandlægen som oftest placere en tynd metaltråd på bagsiden af dine tænder, som resten af livet sørger for at holde tænderne i den nye placering. 

Tandregulering i Århus hos hyggelig og personlig tandklinik

Drømmer du om at få rettet dine tænder, og leder du efter en tandlæge, der tilbyder tandretning i Århus? Så bør du vælge Åbyhøj Tandlægeteam. De har mange års erfaring som tandlæger, og de har stort fokus på, at klinikken skal have en hyggelig og personlig stemning. De er erfarne i at arbejde med patienter, der har tandlægeskræk, så derfor kan du være helt tryg ved at vælge dem, hvis du er nervøs for tandretningen.