Metoder til rygestop

4 Metoder Til Rygestop

Der er mange veje til Rom, men jeg skal hilse og sige det ikke alle af dem der er lige nemme at komme i mål med. Sådan er det i hvert fald når man går i gang med et rygestop. Jeg har prøvet en række forskellige metoder men for mig var det en e cigaret fra Din-eCigaret, der virkede.  Jeg har ikke røget en cigaret i over 3 år. Det er dog meget forskelligt hvad der virker for folk. Her går vi igennem en række forskellige metoder til rygestop – og lad mig sige det med det samme – det der virker for dig – er den rigtige løsning.

Kold tyrker – Den hardcore

Begrebet kold tyrker stammer fra misbrugsmiljøet, og man får billeder for hornhinden af rystende og paniske mennesker, der hungrer efter et fix deres krop skriger efter. En kold tyrker som rygestop er naturligvis ikke lige så hardcore, men den er også hård. Du laver et clean cut – den ene dag ryger du – den næste dag er du stoppet. Det kræver viljestyrke at både modstå de fysiske og mentale afhængigheder.

Kræver: Stor viljestyrke

kold tyrker

Nikotin tyggegummi

En af de mest kendt rygestopsmetoder er et nikotintyggegummi. Det hører ind under det man kalder Nicotine Delivery Device (NDD) og princippet er er at man primært tager og fjerner de fysiske abstinenser fra rygning. Der er dog også en lille smule mental i tyggeriet, men det primære er at man fjerner rygestoppets fysiske belastning og så kan man håndtere det, når man har bekæmpet den mentale trang til at ryge.

chewing-gum-1257780

 

E cigaretter

E cigaretter er i familie med nikotin tyggegummi i den forstand at de tilfører kroppen nikotin uden at være en egentlig cigaret. E cigaretter stopper dog ikke her. De erstatter de vaner som man danner ved brugen af cigaretter, og en e cigaret kan ligge i hånden stort set på samme måde som en tobakscigaret.

E cigaretter går under mange forskellige navne som e cigaret, e cig, e smøg og el cigaret, men begrebet cigaret, som rigtig mange forbinder med røg er noget helt andet. Der findes nemlig ikke røg i en e cigaret, men kun damp. Hvor farlig dampen er – det er meget uvist men en del forskning tyder på, at e cigaretten faktisk er markant mindre skadelig end en normal tobakscigaret.

Kort sagt: Ved e cigaretter fjerner du både mentale og fysiske abstinenser, kritikerne vil sige jamen stoppede du så egentlig med at ryge.

el cigaret

Hypnose

Her er tanken modsat ved de såkaldte Nicotine Delivery Devices. Her angriber man så at sige den mentale indstilling til cigaretten, og prøver at få sinde til at få negative konnotationer når man tænker på cigaretter og rygning. Man vender så at sige rygeproblematikken om og siger, at det er først og fremmest en mental afhængighed, og hvis man er lidt kynisk så er det jo en helt rigtig betragtning. Det er jo ikke et fysisk behov vi har at ryge, som vi ikke kan undvære.

hypnose