Flyttefirma

Sådan vælger du det billigste flyttefirma

Skal du til at flytte, tager du sikkert fat i et flyttefirma. Men inden du griber ud efter telefonen, så læs lige denne artikel, der viser dig, hvordan du kan finde en meget billigere måde at flytte på ved at gå lidt mere utraditionelt til værks.

Hvordan finder jeg det billigste flyttefirma, der samtidig behandler mine ting ordentligt?

Sådan tænker de fleste nok, når de skal til at flytte. Så de starter med at Google flyttefirmaer i nabolaget og efterfølgende tjekker de dem ud på TrustPilot. Her er der dog langt mellem anmeldelserne af flyttefirmaer og dem der er, er oftest de store firmaer, der måske ikke opererer lige i nærheden af dig.

Det kan også være, at du kigger lidt på de lokale flyttefirmaers hjemmeside. Men det giver dig ikke svar på dit presserende spørgsmål om, hvorvidt de behandler dine ting ordentligt eller hvor meget din flytning kommer til at koste hos dem.

Her er du nødt til at ringe til dem og få et tilbud, samt forhøre dig om, hvorvidt de rent faktisk har tid til at flytte for dig på det tidspunkt, hvor du har brug for det.

Hvad koster et flyttefirma?

For flyttefirmaer kører ikke efter faste tariffer. Hvert enkelt flyttefirma bestemmer sine egne priser og den samlede pris afhænger af mængden af ting, du skal have flyttet og hvor langt flyttefirmaet skal køre med dem.

Udover prisniveauet er der stor forskel på, hvad der er inkluderet i prisen og hvad der kan tilkøbes som ekstratjenester hos de forskellige flyttefirmaer. Hos nogle firmaer er der f.eks. gratis flyttekasser til låns under flytningen og hos andre, skal du købe kasserne. Andre igen har tæpper med til at pakke om møbler, spejle og andre ting, der ikke må ridses under transporten. Hos andre koster det ekstra.

Så selv om du får et tilbud fra hvert enkelt firma, er du nødt til at sammenligne tilbuddene meget nøje, før du kan være sikker på, at de rent faktisk indeholder det samme. Det kan hurtigt tage dig en masse tid. For det er vigtigt at være helt sikker i sin sag, før du overlader dine ejendele til vildt fremmede mennesker.

Kan jeg ikke bare flytte selv

Selvfølgelig kan du også vælge at klare flytningen selv – i hvert fald hvis du ikke har så mange møbler og andet inventar, der skal flyttes eller hvis det er husets unge menneske, der skal flytte for sig selv. Så kan du jo bare leje en stor trailer, en lastbil eller varevogn til lille kørekort og køre tingene selv. Venner og familie hjælper sikkert gerne til, hvis du giver en pizza og en flyttebajer.

Men sker der noget med dit flyttegods undervejs, er du dårligt stillet. Kører I f.eks. galt eller er der nogen, der kører ind i jer, er lasten ikke forsikret – med mindre du har tegnet en dyr transportforsikring selv. Det vil sige, at du pludselig står med en masse ødelagt bohave, som du skal ud og betale af egen lomme.

Kommer nogle af vennerne til skade under flytningen eller træder forkert, så de ikke kan komme på arbejde, eller beskader I andres ejendom under flytningen, kan der også komme et erstatningsspørgsmål på banen. Også her ender du oftest med at komme til at betale af egen lomme.

Så selv om det måske er meget billigere end at hyre et flyttefirma, kan det hurtigt blive en meget dyrere affære at gøre det selv.

Her er de seriøse flyttefirmaer forsikret. Så sker der noget med dit bohave under flytningen, erstatter de det naturligvis. Men forsikringen ikke lovpligtig! Så husk at spørg ind til det, når du taler med flyttefirmaet.

Måske skulle du hellere vælge en anden måde at finde et flyttefirma på

Men faktisk kan du oftest få flyttet dine ting på en meget billigere måde end ved at gøre det selv og på lige så forsvarlig vis, som hvis du selv hyrer et flyttefirma. Du skal bare tænke en lille smule anderledes og udnytte en smart fidus, som vi giver dig her.

For rundt omkring på Danmarks landeveje kører der masser af lastbiler fra både vognmænd og flyttefirmaer rundt med ledig kapacitet på ladet. Der er også masser af lastbiler der kører helt tomt rundt, fordi de er på vej hjem fra en anden opgave og ikke har kunnet få nyt gods med på tilbagevejen.

Det koster både vognmændene og miljøet dyrt. For vognmanden mister omsætning ved at køre tomt eller med uudnyttet plads og miljøet lider under forureningen fra den i princippet unødvendige kørsel.

Svært at finde vognmænd og flyttefirmaer med ledig kapacitet

Kan du finde en vognmand eller et flyttefirma, der har ledig plads på ladet eller som har en tom returkørsel, kan du oftest få din flytning klaret til spotpris. For de vil hellere sælge den ledige plads billigt end køre tomt eller med ledig plads på ladet.

Som privatperson er det dog svært at finde den slags ledig kapacitet og få den til en god pris – for ringer du selv rundt til firmaerne, skal du være meget heldig lige at ramme nogen, der har den fornødne ledige kapacitet og skal i samme retning, som du har brug for. Samtidig vil de sjældent nævne, at du rent faktisk gør dem en tjeneste. De vil jo meget hellere sælge dig turen til normalpris.

Så som privatmand er det meget svært at opdrive de billige transporter – med mindre du er meget gode venner med en vogn- eller flytttemand, selvfølgelig.

Brug en tilbudstjeneste på nettet

Men som med så meget andet, kommer nettet til hjælp. På Fragtopgaver.dk har du mulighed for at få 4 uforpligtende tilbud på flytteopgaver leveret af vognmænd, der enten har ledig plads på ladet eller har en tom lastbil, der skal retur fra i nabolaget af, hvor du bor nu og har hjemme i nærheden af din nye bopæl.

På Fragtopgaver.dk har man et samarbejde med over 300 danske lastbiler hos vognmænd, der på den måde kan få udnyttet deres kapacitet mest optimalt. Alle er overdækkede lastvogne, der snildt kan have et flyttelæs med på returen eller som en del af lasten frem for at køre helt tom eller med ledig kapacitet.

Tjenesten har også et samarbejde med egentlige flyttefirmaer, der på samme måde får udnyttet deres flyttebiler bedst muligt. På den måde øger de nemlig chancerne for at få en flytning med både på udturen og hjemvejen. Normalt ville det være et rent lykketræf. Du kan læse mere om fragtopgavers formidling af flyttefirmaer her. mænd og flyttefirmaer

Fragtopgaver.dk anvender kun vognmænd og flyttefirmaer, der har en gyldig transportforsikring. Det er simpelthen en forudsætning for, at de kan blive omfattet af tjenesten, at firmaet kan stille med en kvittering for en gældende transportforsikring.

Det er din sikkerhed for, at dit bohave er forsikret under hele transporten – en forsikring mange af de mere useriøse flyttefirmaer som sagt ikke har. For der er langt mellem uheldene og tit kan man skrive sig ud af ansvaret ved at tilføje en passus med småt på hjemmesiden om, at flytningen foregår på kundens ansvar – altså hæfter kunden selv for eventuelle skader. Så vær på vagt for billige tilbud fra andre end fragtopgaver.dk!

For hos fragtopgaver.dk kommer du ikke ud for at stå uden forsikring, hvis du vælger et af de fire gratis tilbud, du kan få på din flytning gennem tjenesten.

Sådan får du fire gode tilbud på din flytning

For at få de fire gode tilbud fra et flyttefirma gennem fragtopgaver.dk, skal du naturligvis først fortælle tjenesten noget om, hvor meget du skal have flyttet og hvornår du gerne vil flytte.

Det gør du via en formular på tjenestens hjemmeside, hvor du samtidig kan angive, hvor du vil flytte fra og hvor du skal flytte til.

Sådan får du den billigste pris fra et flyttefirma

Vil du have de bedste chancer for at få den billigste pris og har du mulighed for det, bør du altid vælge at give fragtopgaver.dk så frie muligheder som muligt for at bestemme den nøjagtige dato for flytningen. Derved kan de nemmere finde det flyttefirma, der har en returkørsel eller en kørsel med ledig kapacitet, der passer bedst til din start- og slutdestination.

Jo mere specifik og fastlåst du bliver på datoen, jo sværere bliver det nemlig at finde flyttefirmaer med den fornødne kapacitet eller opgaver i nærheden. Jo længere og jo mere præcist, flyttefirmaerne skal køre efter opgaven, jo dyrere bliver det naturligvis.

For at give tjeneste de bedste forudsætningen for at finde den billigste pris, skal du helst give dem en periode på 14 dage, som de kan arbejde inden for. Det er nemmest, hvis du er ude i god tid. For så kan du bedre tilrettelægge nedpakningen af din eksisterende bolig. Samtidig får du lidt nemmere ved at aftale en anden indflytningsdato i den nye bolig, fordi dem der skal flytte fra den, så bedre kan få tid til at organisere fraflytningen. Eventuelt kan du jo dele dette tip med dem. Så sparer I begge penge på flyttebudgettet.

Billigere end at gøre det selv

Vælger du at lade fragtopgaver.dk finde den billigste flytning for dig, er du helt sikker på at få meget billigere priser på din flytning, end du selv ville kunne få fra de forskellige flyttefirmaer.

Skal husets voksne søn eller datter f.eks. starte på et studie i en storby i den modsatte ende af landet, er det oftest muligt for tjenesten at finde en pris på flytningen, der er væsentligt billigere, end hvis I lejede en lille lastbil eller trailer og gjorde det selv – og så er flyttegodset tilmed forsikret hele vejen!

Så med fragtopgaver.dk finder du den billigste pris på din flytning – hver gang!