Ofte kræver det ganske lidt at skabe positiv forandring. Det handler bare lige om at få den gode idé. Men gode idéer hænger som bekendt ikke på træerne – særligt ikke i en travl hverdag, hvor dit fokus som restauratør jo som regel går på sammensætning af menu, valg af råvarer og håndtering af personale.

 

Er du i gang med at åbne din egen restaurant, eller går du og overvejer, hvordan du kan optimere den restaurant, du allerede har? Så kommer vi her med nogle gode tips til, hvordan du med få hjælpemidler kan spare både tid og penge.

 

Det er ikke altid de store omvæltninger, der skal til, for at skabe afgørende forbedringer. Og bruger du lidt tid på, at få inspiration og idéer til, hvordan du kan komme i gang, så er du allerede godt i gang med en glimrende investering i fremtiden for din restaurant. God læsning.

 

Hold dine råvarer friske med et kølerum

 

Som restaurantindehaver er det afgørende altid at kunne benytte sig af friske råvarer. Derfor er et godt kølerum en essentiel bestandel i en hver restaurant i topklasse. Heldigvis behøver et kølerum ikke koste dig en bondegård.

 

Med et smart byg-selv-kølerum kan du selv vælge den størrelse, der passer til din restaurants behov. Du vurderer selv, hvor meget plads dine råvarer har brug for, hvorefter byg-selv-kølerummet bliver leveret til dig. Det er både en billig og ganske nem løsning for dig, der har hænderne godt skruet på, og derfor lige så godt kan spare lidt på montering.

 

Der er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad ud kan bruge dit byg-selv-kølerum til. Både råvarer, drikkevarer og blomster holder sig friske og kølige her. Det er en rigtig god måde til at stoppe madspild og i stedet bruge pengene på fx nyt og lækkert inventar til din restaurent eller en ekstra stor julegave til medarbejderne

 

Ren og lækker restaurant på ingen tid

Der findes næppe noget mere uappetitligt end en beskidt restaurant. Ofte behøver der ikke engang være decideret uhygiejnisk. Det kan være nok med støv i vinduerne og fedtede håndtag – og det er samtidig noget, man nemt kan overse i den daglige rengøring.

 

Hvis der er travlt og de ansatte læber stærkt for at kunne yde den bedste service til kunderne, kan det være rart med en nem rengøringsmetode. Forskellige spande, små klude og et rengøringsskab, der ligger i den anden ende af bygningen, kan være grunde til, at man lige overser nogle støvkager hist og her.

 

Heldigvis findes der en række smarte og billige rengøringsvogne, hvor du kan samle alle rengøringsmidler, klude, forskellige spande med vand mm., så man hurtigt og nemt lige kan ordne restauranten efter lukketid eller om morgenen.

 

Når det kommer til at optimere sin restaurant, er det ofte de små ting i hverdagen, der gør den store forskel. I hvert fald hvis du ikke lige står og har mulighed eller lyst til at skulle spendere en masse tid og penge. Overvej, hvilke små ændringer der skal til, for at din restaurant kan forbedres?