Solen står højt i disse dage og mange danskere valfarter derfor mod stranden eller de lange strande sydpå. Men uanset om hvor turen går til i verden, så bliver stranden bare lidt federe, når du kan dykke rundt i det dejlige vand og kigge på de mange fisk og andet vanddyr på bunden. Til det skal du selvfølgelig bruge et par vaskeægte dykkerbriller.

 

Men så kommer spørgsmålet hurtigt: Hvilket par skal du vælge og hvilken slags? Der findes jo alverdens forskellige, men bare rolig. Efter at have været elitesvømmer gennnem 10 år og nu nyder stranden som livredder, så har jeg fundet mine bedste tips frem, så du kan vælge den rette dykkerbrille til lige netop dig. Bare læs med herunder

 

  1. Overvej formålet

Når du kommer på stranden, skal du så dykke langt ned mod bunden eller vil du hellere svømme rundt oppe i vandoverfladen og kigge ned? For vil du dykke ned mod bunden, så skal du vælge et par uden snorkel sammen med, da det bare vil blive svært. Til gengæld vil jeg anbefale at du vælger en dykkermaske med snorkel såfremt du bare ønsker at svømme rundt oppe i vandoverfladen og kigge ned på fiskene derfra.

 

  1. Hvad er budgettet.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at man kan få nogle temmelig dyre dykkerbriller. Men for langt de fleste er det alt for meget at investere i sådan et par, når du reelt set kan nøjes med et par meget mere simple briller. De dyreste fås måske op til 3.000 kroner, men så er de også bare lavet i det mest holdbare materiale, sådan noget sort glas, som sikrer bedre syn samt medfølger der snorkel. Men der er også de noget billigere dykkerbriller, som kun koster fra 200 kr. til 400 kr. og som vil være langt nok til de fleste. Det vil være dumt at smide alt for mange penge på sådan et par briller du egentligt kun skal bruge få gange om året.

 

  1. Har du brug for styrke i brillerne?

Du troede måske ikke det var muligt, men i dag kan du faktisk få dykkerbriller med styrke også. Så hvis du normalt er nærsysnet og bruger en speciel styrke, så kan du altså få det i dine nye svømmebriller her. Det er altså smart også at kunne se når man bevæger sig ud på det dybe hav. Har du ikke behov for styrke kan du selvfølgleig også bare få nogle helt uden. Men muligheden er der altså.

 

  1. Farve i glas

En fjerde ting du kan overveje når du skal vælge dine nye briller til at svømme med, det er hvilken farve glasset skal have. Her kan du nemlig få både klar glas, mærkt glas, sort glas, polariseret glas eller mirror glas. Når du skal svømme ude på stranden, så vil jeg mene du enten skal have mørkt glas eller mirror glas, for på den måde holder du bedst muligt solen ude fra dine øjne og undgår dermed solstråler der blæder dit synsfelt.

 

Også skulle du ellers være parat til at kunne vælge de rette dykkerbriller til ferien, der sikkert venter lige om lidt. Ihvertfald bør du bare sikre dig at du har et par med uanset hvad det er for nogle. Det er 100% bedre end ingenting. God ferie sydpå eller herhjemme!