I dag har du helt andre muligheder som startup, end du havde for bare 15 år siden. For i dag kan du starte som helt nystartet firma med en it-infrastruktur som et kæmpefirma ved hjælp af digitale platforme i skyen som f.eks. Microsoft Azure. Det giver dig digitale superkræfter fra dag 1 med en skalérbarhed, der ingenting koster, i forhold til hvis du skulle implementere din it-arkitektur med fysiske servere.

Der var engang hvor servere og store datakræfter var forbeholdt multinationale firmaer med en spækket pengepung og masser af hestekræfter i serverrummet. De brugte millioner på deres it-arkitektur. Derfor var de sikret mod, at små nystartede firmaer kunne disrupte og overtage deres marked som lyn fra en klar himmel.

I dag har alle de samme muligheder

I dag har it-infrastruktur stadig en pris. Men entrebilletten i form at dyre servere og indkøb af programmer er fjernet. For ved at lægge din it-infrastruktur ud i skyen på en digital platform som f.eks. Microsoft Azure, skal du ikke købe anden hardware end den bærbare computer eller tablet, som du selv skal arbejde på.

I stedet for at købe fysiske servere, kommer du abonnement på en række digitale tjenester som f.eks. mailhåndtering, dokumentdelings- og samarbejdsplatform og håndtering af databaser. Ligeledes køber du abonnement på dine kontorprogrammer, på et CRM-system til kundehåndtering og et regnskabsprogram til at holde styr på firmaets udgifter og indtægter.

Læs flere IT nyheder hos IT-dialog

It-infrastruktur koster en brøkdel af tidligere

Du betaler efter forbrug, så jo flere tjenester du har brug for og jo flere medarbejdere, der skal have adgang, jo dyrere bliver det naturligvis. Men det er småpenge i forhold til dengang, der skulle bruges fysiske servere til at køre alle disse digitale tjenester.

Dengang skulle du for det første købe serveren og serverprogrammerne. Dernæst skulle du bruge penge på at få sat serveren op af et konsulentfirma. Oftest skulle du også have ansat en eller flere it-medarbejdere til at vedligeholde, sikkerhedskopiere og løse de tekniske problemer, der uundgåeligt opstod undervejs. F.eks. ved et harddisknedbrud.

Det satte et naturligt niveau for, hvornår dit firma var stort nok til at tage de forskellige digitale værktøjer i brug – og dermed blev it-infrastrukturen oftest også en alvorlig begrænsning for firmaets vækst.

Start i det små og udvid hurtigt efter behov

Selvfølgelig er pengene stadig små, når du starter en ny virksomhed i dag. Men de fleste budgetter har plads til de nødvendige abonnementer på mail, kontorprogrammer og samarbejdsplatform. Du kan også starte med gratistjenester. Men oftest vil det medføre, at der løber udgifter på til at migrere fra den gratis platform og over på f.eks. Office 365, når firmaet når en vis størrelse.

Starter du med en Office 365-konto kan du gradvist opgradere dit abonnement og din adgang til mere avancerede tjenester, i takt med at firmaet vokser. Får du behov for yderligere datakraft til f.eks. at afvikle egne databaser eller applikationer, kan du tegne abonnement på de nødvendige tjenester på Microsoft Azure.

Du kan også sagtens bruge Microsoft-platformen til at køre firmaets hjemmeside på en Linux-platform med Apache webserver og WordPress som CMS. For Microsoft Azure understøtter andet end Microsofts egen teknologi.

Har du brug for hjælp til opsætning, tilpasning eller udvikling, står f.eks. CloudWorkers og andre Microsoft-partnere klar til at hjælpe jer – også hvis I skal have migreret jeres gamle server op i skyen.