Vi går vinteren og den kolde tid i møde og selvom fyringsolien er faldet behageligt, så lægger den stadig beslag på en stor dels af husholdningsbudgettet vinteren igennem. Men faktisk kan du mere end halvere brændselsudgifterne og tilmed få statstilskud, hvis du fyrer dit gamle oliefyr, halmfyret eller andre stokerløsninger nu.

Sidste vinter var god ved varmebudgettet og siden har det internationale oliemarked begunstiget især oliefyrsejerne med et hidtil uset prisfald på fyringsolie på flere tusinde kroner for 1000 liter. Så hvorfor bekymre sig mere om opvarmningen.
Men hvor længe varer prisfaldet på olie? Ingen ved det og selv med et par tusinde sparet på hver opfyldning af det fordrukne oliefyr, udgør opvarmningen stadig en stor og meget voldsom post på husholdningsbudgettet.

Så hvem vil ikke gerne halvere den post? Især når du kan få tilskud til det, sådan som du kan lige nu!

Få minimum 3.500 kroner i tilskud

Som led i nedbringelsen af CO2-udslippet, giver alle danske energiselskaber et tilskud til boligejere – private som erhverv – der ønsker at energirenovere deres bolig. Det betyder, at du kan få minimum 3.500 kroner i tilskud, hvis du udskifter dit gamle oliefyr, halmfyr, kulfyr eller anden stoker-løsning med et nyt og helt moderne pillefyr eller anden opvarmningsform.
Udskifter du også husets cirkulations- og andre varmepumper til mere moderne og strømbesparende versioner, kan tilskuddet blive endnu højere alt efter hvor gamle og store pumperne er.

Sådan får du tilskud

For at være berettiget til tilskud, skal du have bestilt et pillefyr hos en udbyder, der reklamerer med, at de er med i ordningen. Du skal så købe dit nye pillefyr hos denne udbyder, der så overdrager den realiserede energibesparelse til det energiselskab, udbyderen samarbejder med.

Tilskuddet på de 3.500 fratrækkes så ordren og bliver tilskuddet højere, fratrækkes dette beløb også købsprisen – eller udbetales efterfølgende alt efter hvor længe det tilknyttede energiselskab er om at behandle din ansøgning.
Du kan få hjælp til eller ansøge direkte fra forhandlerens hjemmeside og ansøgningen er naturligvis betinget af, at du køber et pillefyr hos den forhandler, du søger om tilskud igennem.

Få varmen billigere med et pillefyr

Få nyt pillefyr for under 20.000

Med tilskud kan du få nyt pillefyr til din bolig for under 20.000 kroner ekskl. montering, hvis du f.eks. køber et Woody pillefyr. For lidt over 20.000 er det endda muligt at få en lille silo med, hvor der kan være piller i til nogle dages forbrug. På den måde slipper du for at skulle fylde piller på fyret hver dag.

Til den pris får du et fyr, der kan opvarme et hus på op til 200 kvadratmeter, svarende til et årligt olieforbrug på 3.500 liter olie. Med dagens oliepris vil de årlige udgifter til opvarmning løbe op i tæt på 30.000, hvorimod de årlige udgifter til træpiller vil ligge på omkring 10-12.000 kroner. Altså en besparelse på omkring 60 til 70 %

Har du et hus på over 200 kvadratmeter, kan du få større udgaver af Woody-fyret og større pille-siloer – besparelsesprocenten er den samme. Så hvad venter du på?