Med et nyt år forude melder spørgsmålet sig om, hvorvidt du skal tage det næste år i det samme regnskabsprogram som i dag, eller du skal skifte til noget andet? Udvalget af regnskabsprogrammer har nemlig aldrig været større end i dag og flere af programmerne er – over tid – væsentligt billigere end selv regnskabstjenesterne på nettet.

Der er sket meget på regnskabsfronten herhjemme, siden Damgaard Data og Navision fusionerede og blev opkøbt af Microsoft. Ikke mindst er der dukket nye, tilsyneladende billige online løsninger op, hvor du for et fast månedligt beløb kan få klaret regnskabet, uden at skulle installere noget eller holde noget opdateret. Det lyder billigt og nemt, men set over tid ender det med at blive dyrere end et traditionelt installeret regnskabsprogram.

Samtidig er du også afhængig af en internetforbindelse og af, at det firma som står bag regnskabsløsningen, har sikkerheden i orden. For hackere og diverse finansielle forbrydere ville elske, at kunne få adgang til de mange regnskaber, som sådan en tjeneste ligger inde med.

Et installeret regnskabsprogram er ikke så dyrt som tidligere

Traditionelt har rigtige regnskabsprogrammer – altså dem som du installerer på din computer – været dyre i anskaffelse, samt enten kostet mange penge, hver gang de skulle opdateres, eller haft et dyrt opdateringsabonnement tilknyttet, som du skulle betale på måneds- eller årsplan, uanset om der kom opdateringer eller ej.

Det var det, der fik rigtig mange til at gå over til online regnskabstjenester i skyen, da den mulighed kom frem for efterhånden 10 år siden.

Ikke alle regnskabsprogrammer anvender den gammeldags prismodel

Men det er ikke alle regnskabsprogrammer, der anvender denne forretningsmodel. Programmer som f.eks. DANLET har ikke samme dyre anskaffelsespris og har et langt billigere opgraderingsabonnement end de mest kendte regnskabs- og finansprogrammer.

Samtidig skal der ikke betales pr. bruger, som anvender programmet. Har du betalt for serverversionen, kan programmet bruges af alle de brugere, der har adgang til serveren. Tilsvarende skal der heller ikke betales pr. regnskab, du fører med programmet.  Køber du revisorversionen, kan du føre alle de regnskaber, du har brug for – uanset om du har flere firmaer, eller rent faktisk er revisor.

Endelig skal du ikke tilkøbe ekstra moduler. Alt er med fra starten af og der er også ubegrænset plads i databasen til regnskabsposteringer.

Installerede regnskabsprogrammer tjener sig hjem over tid

Med et prisleje fra 650 kroner + moms og opefter kan du tjene et billigt regnskabsprogram som DANLET hjem i løbet af et halvt til to år, alt efter hvilken udgave af programmet du vælger. For hvor du skal betale en fast pris hver måned for et online regnskabsprogram, er den eneste løbende udgift, du behøver med DANLET, et opdateringsabonnement på 479 kroner + moms om året.

Samtidig er du sikker på, at du altid har adgang til dit regnskab, selv om internetforbindelsen er nede – og du ved, hvem der har adgang til regnskabet.

Den eneste bagside ved medaljen er, at du selv skal sørge for sikkerhedskopi og holde sikkerheden på din computer høj. Men den sikkerhedskopierer du forhåbentligt allerede i forvejen, lige som du også har et effektivt antivirus- og firewall-program installeret på computeren.

Så når du regner det hele sammen, ender det med at være billigere at have et installeret regnskabsprogram på din egen computer frem for en regnskabsløsning i skyen.