Tandlægeregning, mekanikerregning og elektrikerregning. De fleste af os har prøvet at få en uventet regning, som vi ikke har råd til at betale. Det kan give de fleste hjertebanken. Så hvordan får du råd til at betale de uforudsete udgifter?

Det forsøger vi at svare dig på i denne artikel, hvor vi både fokuserer på, hvad du kan gøre her og nu, og hvad du kan gøre i fremtiden.

Tag et minilån

Hvis du har fået en uventet regning, som du ikke har råd til at betale, kan det være nødvendigt at tage et lån. Heldigvis findes der flere forskellige online lån, som du kan få udbetalt med det samme.

Det mest oplagte lån til den uventede regning er nok minilånet. Et minilån er både nemt og hurtigt at tage.

Et minilån er et mindre lån, der ofte skal betales tilbage i løbet af kort tid. Du skal kun bruge dit NemID og internetadgang for at søge om lånet, og så kan du allerede have pengene på din konto i dag.

 

Det behøver ikke at være dyrt at tage et minilån. Nogle låneudbydere tilbyder endda, at du kan låne pengene ganske gratis, hvis du betaler dem tilbage i løbet af 30 dage. Det gælder dog kun, hvis det er første gang, du låner penge hos låneudbyderen.

Det gratis minilån er en rigtig god mulighed for at få betalt dine uforudsete udgifter her og nu. Når du igen har penge på kontoen, så kan du betale låneudbyderen tilbage og blive gældfri med det samme.

Et minilån kan selvfølgelig ikke kun bruges på kedelige, uventede regninger. Du kan også bruge lånet til en drømmerejse, et fjernsyn eller bare et godt tilbud, som du lige falder over. Minilånet kan være med til at realisere de drømme, du har her og nu.

Få styr på økonomien

Det er heldigt, at det i dag er så nemt at tage et online lån. Det betyder nemlig, at du altid kan få et online lån, hvis du står med en uventet udgift. Selvom du kan tage et online lån, vil de fleste nok foretrække at have styr på økonomien.

Hvis du ofte står med uventede udgifter, er der derfor rigtig god grund til at få styr på økonomien. Det kræver, at du bruger tid på at finde ud af, hvor mange penge du har, og hvordan du vil bruge de penge.

Den bedste måde at gøre det på er ved at lave et realistisk budget, der inkluderer alle indtægter og udgifter, du har. På den måde kan du danne dig et overblik over, hvor mange penge der er i overskud hver måned.

Lav et budget

Det lyder måske kedeligt, men det giver god mening at bruge tid på at lave et budget. På den måde kan du nemlig få meget mere økonomisk overskud i hverdagen.

Du kan eksempelvis lave budgetskemaet i Excel eller på et stykke papir. Her noterer du alle de indtægter, du har. Det inkluderer løn, SU, boligsikring, feriepenge, restskat og alle de andre indtægter, du får ind i løbet af et år. Du skal trække skatten fra, så du sidder tilbage med det beløb, du får udbetalt. Hvis dine indtægter varierer fra måned til måned, kan du udregne, hvad du i gennemsnit tjener i måneden. Det tal skal du bruge som dit udgangspunkt.

Når du har noteret dine indtægter, er det tid til at kigge på dine udgifter. Der findes både faste og variable udgifter. De faste udgifter er for eksempel husleje, forsikring, mobiltelefon, internet, vand, gas, el og kontingenter. De variable udgifter er eksempelvis tøj, sko, mad, medicin og rengøringsartikler.

Derudover skal du inkludere de uforudsete udgifter i dit budgetskema. Det er alt fra gaver til fester, bilreparation, uventede tandlægeregninger og så videre. Når du har udregnet dine indtægter og udgifter, kan du se, hvor mange penge du har tilbage hver måned. Det kan være nødvendigt at justere på de forskellige udgiftsposter.

Her er det nemmest at justere på de variable udgifter, da de faste udgifter ofte er svære at ændre på.

Vær realistisk

Hvis du skal have råd til de uforudsete udgifter, så er det vigtigt, at du er realistisk. Det er nemlig kun på den måde, at du kan få det hele til at løbe rundt uden problemer. Derfor bør du lave en liste over, hvad der kunne tænkes at være af uforudsete udgifter.

Her bør du tænke på, at der findes mange forskellige former for uforudsete udgifter. De mest almindelige uforudsete udgifter er dem til bil, cykel, tandlæge og ødelagt elektronik. Der er dog mange andre uforudsete udgifter.

Derfor er det vigtigt, at du er realistisk og medregner det hele, når du laver dit budgetskema. På den måde sikrer du, at du har råd til at betale regningen, når den næste uforudsete udgift kommer.