Når du skal af sted som udvekslingsstudent, er det først og fremmest vigtigt, at du er åben og nysgerrig over for den nye kultur. Derudover bør du også sørge for at øve dig på sproget, inden du tager af sted. Når du er afsted, bør du både engagere dig i skolen og i fritidsaktiviteterne.

Drømmer du om at komme af sted som udvekslingsstudent, eller har du allerede bestilt et ophold til et andet land, er du sikkert ved at forberede dig. Det kan dog være svært helt at gennemskue, hvordan du kan sikre dig, at du får mest muligt ud af din rejse. Vi kommer ind på tre områder her, som du bør være opmærksom på.

Vær åben og nysgerrig

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du tager af sted med et åbent sind og er nysgerrig på den kultur og de mennesker, som du kommer til at møde. Lige meget om du tager til et land, der minder meget om Danmark, for eksempel Tyskland, eller du tager til Costa Rica eller Brasilien, der er helt forskellige fra det, du kender, er det vigtigt, at du er parat til at blive en del af kulturen.

Når du er på udveksling, kommer du typisk til at bo hos en værtsfamilie. Der forventer de, at du følger deres måde at leve på. Hvis de går i kirke, forventer de derfor, at du følger med – også selvom det måske ikke er det, som du har mest lyst til søndag morgen.

Øv dig på sproget hjemmefra

Når du skal på udveksling, er det altid en god ide, at du sørger for at øve dig på sproget hjemmefra. Det er med til at gøre, at du fra start af vil kunne tale med dine klassekammerater, dine lærere og din værtsfamilie.

Lige meget om du kan sproget lidt i forvejen, eller du aldrig har talt det før, er det rart for dig, at du har øvet dig på forhånd, så du føler dig mere sikker på det.

Rejser du med en organisation som Into High School, sørger de for, at du kommer på otte dages velkomstlejr, hvor du blandt andet får sprogundervisning. Læs mere om det her.

Engager dig i både skolen og i fritiden

Når du er kommet af sted på dit udvekslingsophold, er det vigtigt, at du sørger for at engagere dig både i skolen og i fritiden. Det kan være fristende at have fokus på bare en af delene, men du får klart mest ud af det, hvis du formår at kombinere begge dele.

Der er den fordel ved at være på udveksling, at mange af fritidsaktiviteterne er i forbindelse med skolen. Det gælder for eksempel for USA, hvor du kan dyrke en lang række sportsgrene, kreative fag og meget andet gennem din highschool.

Selvom du måske ikke kan overføre dine karakterer fra skolen i udlandet til Danmark, bør du stadig gøre dig umage og følge med. Du kan nemlig lære rigtig meget nyt i forhold til, hvad du lærer i skolen i Danmark. I historietimerne vil der jo naturligt være fokus på det pågældende lands historie. Dermed lærer du den langt bedre at kende, end du ville i en historietime herhjemme.