Sommetider ville det være rart med lidt flere penge i hverdagen. Eksempelvis når man lige står og mangler en ny opvaskemaskine, fordi den gamle gik i stykker, når der skal købes ny bil eller findes fødselsdagsgaver til børnene. Hvis du indimellem også har det sådan, er der faktisk en del ting, du kan gøre for at få lidt flere penge mellem hænderne. Læs med herunder, og bliv klogere på, hvordan du forbedrer din økonomi.

 

Lav en opsparing

Det mest oplagte at gøre, hvis du en gang imellem står og mangler penge til et eller andet, er at lave en opsparing. Når de faste månedlige udgifter er betalt, overføres et større eller mindre beløb til denne opsparing hver måned. Når noget i hjemmet går i stykker og skal skiftes ud, eller når andre uforudsete omkostninger dukker op, har du penge til at gøre noget ved det med det samme. Måske har du ikke mulighed for at lave en sådan opsparing, hvorfor et mindre lån kan blive nødvendigt i nogle tilfælde. Her skal du sikre dig, at du får det rigtige lån, der passer til lige præcis din situation. Står du registreret som dårlig betaler i RKI, er der muligvis færre muligheder at vælge imellem, men det er stadig muligt at få et lån. At optage et lån trods RKI kan dog ikke anbefales, medmindre man virkelig har brug for pengene her og nu.

 

Hold øje med dit kontoudtog

En anden nem ting, du kan gøre for at spare lidt på pengene, er at holde godt øje med dit kontoudtog. Gå tre eller seks måneder tilbage, og få dig et overblik over, hvad du helt præcist har brugt dine penge på. Det er de færreste, der er helt klar over, hvad alle deres penge går til, og derfor kan det være lidt af en øjenåbner at tjekke sine udgifter. Måske viser det sig, at der er flere ting, du kan spare væk. På den måde får du automatisk flere penge til rådighed. I den forbindelse kan det desuden være klogt at holde styr på diverse kvitteringer og lave et månedligt budget. Måske viser det sig, at du alligevel har råd til at lave en mindre opsparing ved siden af de faste udgifter.

Drop de spontane indkøb

Rigtig mange har den dårlige vane at lave spontane indkøb, fordi man lige kommer forbi et butiksvindue med en kjole eller et kamera, man bare må eje, og det kan være rigtig farligt for økonomien. Spontane køb kan ses tydeligt på de månedlige udgifter, og det er her, du virkelig kan spare penge. Prøv i stedet altid at give dig selv lidt tid til at tage beslutningen. Både kjolen og kameraet skal nok stadigvæk være i butikken, hvis du alligevel bestemmer dig for at købe. Tag derfor altid først hjem og tjek dit kontoudtog og dit budget, og overvej, om du rent faktisk har råd til flere køb i denne måned. Hvis svaret er nej, må du beslutte dig for, om det alligevel er det værd at gå i minus på kontoen for.