WordPress er et meget alsidigt system til at bygge en hjemmeside i. Det tager lidt tid for dig at lære, hvordan du bruger det. Når du har det, giver det dig også uanede muligheder i forhold til at bygge din hjemmeside, så den passer fuldstændig til dine visioner og behov.

WordPress er et ekstremt fleksibelt system for dig at oprette en hjemmeside i, fordi der stort set ikke er de løsninger, som du ikke kan skabe. Det gør det muligt for dig at gøre hjemmesiden meget personlig, så den passer til lige præcis den måde, som du gerne vil bruge den på. Det er lige meget, om den skal fungere som en blog, en hjemmeside for din virksomhed eller som en webshop.

Fordi du har så mange muligheder, tager det typisk også noget tid for dig at lære at bygge hjemmesider med WordPress. Det er dog det hele værd, da det netop giver dig så mange forskellige muligheder. Her får du en kort guide til, hvordan du bygger en hjemmeside i WordPress.

Selv når du bliver god til WordPress, kan du have brug for hjælp til, hvordan du kommer videre med en meget specialiseret løsning. I det tilfælde er det vigtigt, at du sørger for at få professionel hjælp. Det kan du for eksempel få hos websitesupport.dk, der er eksperter i WordPress.

Få styr på hosting og domæne

Når du skal bygge en hjemmeside i WordPress, skal du først og fremmest finde et domænenavn til hjemmesiden. Navnet har typisk noget at gøre med, hvad hjemmesiden handler om – det gør det nemmere for dine kommende læsere at finde dig.

Derefter skal du finde et sted, hvor du kan hoste den. WordPress.org er et system. Det tilbyder derfor ikke hosting i sig selv. Der er mange hostingfirmaer, der tilbyder One Click WordPress. Det betyder, at du kan installere det med bare et klik. Det gør det langt nemmere for dig at komme i gang som nybegynder.

Brug tid på at vælge de rigtige temaer og plugins

WordPress er et open source CMS system. Det betyder, at brugerne selv kan skabe for eksempel temaer og plugins til det. Temaer er afgørende for, hvordan din hjemmeside kommer til at se ud, mens plugins giver dig mulighed for at have en lang række forskellige løsninger. Det kan for eksempel være en kontaktformular eller muligheden for at skabe dit eget sociale medie.

Temaet er afgørende for, hvordan læserne opfatter din hjemmeside. Alene af den grund bør du altså bruge lang tid på at finde frem til det rette. Det er dog også meget forskelligt, hvilke muligheder du har med de forskellige temaer, og nogle af dem koster penge at bruge.

Nogle plugins koster også penge at bruge, mens andre er gratis. Alle plugins og alle temaer bliver ikke testet med hinanden. Derfor kan der være nogle, der ikke kan arbejde sammen. Det er derfor vigtigt, at du tjekker dem grundigt. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt for dig at få skabt ekstra kode for at få temaet og pluginnet til at køre ordentligt sammen.