Det har ikke ændret sig meget i de snart 30 år, der er gået siden MC Einar rappede om det. Det samme gælder alle de andre traditioner, der er omkring jul i firmaet. Så i firmasammenhæng er julen sandelig traditionel.

Julen er traditionernes højborg og fra den dag du selv får familie, gør du alt for at skabe den stemning, julen gav dig, da du var barn. Men netop fordi det pludseligt er blevet dit eget ansvar, kan du ikke nyde julen på samme måde, som da du selv var barn – og nå ja, så har du nok også fået ødelagt illusionen om, at julemanden findes, så hele den barnlige glæde ved julen er for længst gået fløjten.

Sådan er det også, når det kommer til jul i firmaet. Selvfølgelig er lidt julepynt og små jule traditioner på den front da med til at gøre den mørke tid op til jul mere underholdende og den årlige julefrokost er da også med til at sprede lidt ekstra lys i det dystre landskab – men inderst inde har de fleste af os nok har et lidt anstrengt forhold til netop den begivenhed.

Det har vi oftest også til årets firmagaver, der enten er det samme hvert år i form af en gavekurv med julegodter og god vin eller et eller andet stykke forvildet brugskunst, som vi enten elsker eller hader. I hvert fald har alle en mening om firmajulegaven, no matter what den så end er.

Hvor almindelig er utroskab egentlig til julefrokosten?

Utroskab til julefrokosten lyder som en kliche, men spørger man sexologer og andre med forstand på de dele, så er den mere almindelig end de fleste af os tror. Faktisk har en ud af tyve været utro med en kollega. For ifølge statistikken har hver femte prøvet at score til firmajulefrokosten, men kun en fjerdedel af dem, der scorede, var i et fast forhold i forvejen.

Men prisen for utroskab er blevet højere. Det er ikke noget, vi finder os i og derfor frygter de fleste af os også partnerens deltagelse i julefrokosten – for går det galt er der kort og kontant afregning og ret beset, er det næppe noget, der er nogen, som ser frem til.

Er du smart, kan du forhindre utroskab

Oftest ved vi på forhånd godt, hvor stor risiko er der, for at vo
res partner vil være utro til julefrokosten. Er partneren lidt en Paradise-type med lavt selvværd indad til og stor selvtillid udadtil, er vi godt klar over, at risikoen er høj!

Det gamle trick til at forhindre utroskab er at have sex med din partner før – og gerne på selve den dag, hvor din partner skal til julefrokost. Selv om rådet er gammelt, så virker det! For sex udløser nogle stoffer, der øger tilknytningen mellem jer. Samtidig hjælper det også at give ham eller hende lidt større selvværd ved at komme med komplimenter og bruge ekstra tid sammen i dagene op til julefrokosten.

Så på den måde, kan det alligevel blive jul uden skænderi og skilsmisse.

lykkelig jul