Der findes masser af smarte tjenester på nettet, der giver dig mulighed for at bygge din egen hjemmeside gratis. Alle disse løsninger har dog en række begrænsninger. Eller også koster de mest brugbare funktioner penge – især de funktioner som firmaer kan have gavn af. Men faktisk kan du lave din egen hjemmeside helt gratis med verdens mest udbredte CMS WordPress. Her er der bestemt ingen begrænsinger på nogen måder.

Oprindelig blev WordPress udviklet til at drive din egen personlige blog, og sådan kan du stadig bruge WordPress den dag i dag. Endda helt gratis via tjenesten WordPress.com. Her kan du oprette din egen blog eller hjemmeside helt gratis og tilmed tilknytte dit eget domænenavn.

Som firma er du dog bedre stillet ved at hoste din egen WordPress-hjemmeside. Det lyder dyrt, besværligt og nørdet, men kan købes for få penge hos de fleste hostingtjenester. Herved får du fuld kontrol over hjemmesiden og kan vælge lige præcis det design, og den funktionalitet du har brug for. Det får du ved hjælp af de mange gratis temaer (webdesign) og plugins (udvidelser til CMS-systemet), der kan hentes på nettet.

Ulempen ved gratis løsninger

Problemet med gratisløsningen er imidlertid, at du nemt ender med en hjemmeside, der er let at lægge ned for hackere. For kodekvaliteten og vedligeholdelsen af de mange gratis udvidelser, du kan få til WordPress, er oftest alt for ringe.

Vælger du at hoste den hos en af lavpris-udbyderne, kommer du også selv til at stå for både drift, vedligeholdelse og sikkerhedskopiering af din WordPress-installation. Ligger den slags opgaver ikke inden for dine spidskompetencer, kan du nemt ende med en ødelagt hjemmeside.

Det har du ikke råd til som firma. For uanset hvilken størrelse dit firma har, er det et enormt pålidelighedstab, hvis jeres hjemmeside bliver hacket. Det samme er tilfældet, hvis siden ikke fungerer rigtigt. Det gør de besøgende i tvivl om, hvorvidt I er et seriøst firma eller nogle fuskerøve, der forsøger at franarre dem både penge og personlige oplysninger.

Vælg en professionel WordPress-leverandør

Derfor bør du som firma altid vælge en professionel WordPress-leverandør. De tilbyder både sikker hosting og klarer servervedligehold, sikkerhed og backup af hjemmesiden.

Samtidig kender de alle de bedste temaer og plugins, hvor sikkerhed og vedligehold er i orden. De kan også udvikle et unikt webdesign til jeres firmahjemmeside. For mange af de populære gratis temaer bruges måske også af dine konkurrenter. Eller af politiske og andre former for organisationer, som du meget nødigt vil se dit firma slået i hartkorn med.

Desuden kan de også kode lige præcis den funktionalitet, du har brug for på hjemmesiden. Eller tilpasse eksisterende plugins, så de passer til danske forhold. For virker hjemmesiden ikke logisk, eller dukker der uventet udenlandsk tekst midt i et køb, svækker det tilliden til siden.

Det hele kan oftest gøres for små penge. Det skyldes, at et meget stort antal udviklere støtter op omkring WordPress. Så oftest vil der altid være et udgangspunkt for den løsning, I har brug for. Den kan jeres WordPress-leverandør kan tage udgangspunkt i. Derved kommer han eller hun hurtigere i mål med løsningen.

Så skal du have en nem og hurtig hjemmeside til firmaet, er det WordPress, du skal bruge som platform. Det giver den billigste løsning, som samtidig ser brandgodt ud!