Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Bananfluer var et mareridt sidste efterår for rigtig mange danske boligejere. Det fik Politiken til at bringe en historie med titlen “Dårlig rengøring giver flere bananfluer“. I Politikens artikel blev det vist at en høj varme og madvarer som frugt og grønt kan resultere i store mængder af bananfluer.

Vi har spurgt Morten Rosenby fra Gentofte Rengøring, hvis virksomhed dagligt håndterer privat rengøring og kontorrengøring i hele Storkøbenhavn om, hvordan man ideelt håndterer og forebygger at bananfluer bliver holdt ude af ens hjem. “Det er et problem, som vi ser ofte, og det er noget vi ofte forklarer vores kunder, hvordan man kan undgå at myldre frem. Det er små tricks i dagligdagen, der kan forhindre bananfluer. Først og fremmest så er det vigtig at opbevare frugt og grønt koldt. Gerne i køleskabet. Det er nemlig forrådnelsen og gæringen, der i høj grad er årsagen til de mange bananfluer. Det næste man kan gøre er, at sørge for at tørre overflader af, hvor der er blevet spist for nyligt. Det er sådanne små dagligdagsting, der i sommerens varme dage kan forhindre, at du kommer til at kæmpe med bananfluer.” Og Morten Rosenby tilføjer: “Det er en rigtig god ide, at gå ud med sit affald – og særligt køkkenaffald mindst en gang om dagen.”

Bananfluer er i sig selv ikke farlige, men de bliver af mange beregnet som en pestilens i hjemmet.

Bananfluer lever ikke mere end 10 dage, men til gengæld producerer de op til 250 æg i deres korte levetid.

Nedenfor kan du se  et billede af bananfluer:

bananfluer

Sådan undgår du bananfluer i punkter

Her er listen af punkter fra rengøringseksperten Morten Rosenby:

  1. Hold madvarer og særlig frugter væk fra varme områder. Ideelt holdt frugt i køleskabet.
  2. Rengør overflader, hvor der har været madvarer efter brug
  3. Gå ud med køkkenaffald minimum en gang om dagen, og gerne flere.

Disse råd er vigtigst op til sommeren og mens der er sommer. Den dejlige sommer nærmer sig med hastige skridt, og lad den nu ikke blive forpestet af bananfluer.

Læs eventuelt også den store guide på Dagens.dk om bananfluer.