Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

I sidste uge var en dement mand fra Vordingborg ved at blive væk, og i den seneste tid er det samme sket en del steder i landet. Han blev heldigvis fundet i god behold efter at være forsvundet fra et plejecenter, men hvert år dør en del demente efter at være blevet væk.

Ifølge Nationalt Videnscenter for Demente dør mellem 10 og 15 mennesker med demens årligt efter at være blevet væk fra f.eks. bopælen eller plejehjemmet.

Et tal, der ventes at stige, hvis ikke flere plejehjem og kommuner får fokus på forebyggelse og anvendelse af GPS’er til at spore ældre med ifølge en iværksætter, der sidder med problemstillingen til dagligt.

“Det er desværre ofte sådan, at de fleste GPS’er fra os bestilles i udendørssæsonen, hvor vejret er godt, eller når der har været omtale i pressen af et dødsfald, hvor en dement person blev væk. Mange af disse ulykker kunne i princippet være undgået, hvis kommunerne så mere på at forebygge og indarbejde strategier,” udtaler iværksætter Søren Christiansen.

Han er partner i GPS-firmaet Stella Care, der kun har eksisteret i to år, men har fået stor succes med det nye forretningsområde – nemlig at sælge løsninger til danske kommuner, plejecentre og private pårørende.

Som iværksætter har firmaet modtaget erhvervsorganisationen Rotarys årlige iværksætterpris for sine produkter. Noget, der ikke er helt tilfældigt, da Søren og hans makker Rasmus kommer fra en ingeniørbaggrund.

De afsætter omkring 300 løsninger årligt, men forudser større vækst i de kommende år, når kommuner og hospitaler for alvor kommer med på vognen.

“Det kræver altid lidt tilvænning at oplære personalet i anvendelsen af det pågældende sporingssystem, ligesom de ældre skal vænnes til at gå med en GPS. Noget tredje er efterårs- og vintervejret, der kan vise sig fra sin værste side. Heldigvis gik det ikke galt denne gang i Vordingborg,” fortsætter Søren Christiansen.