Der kan være mange grunde til, at du har svært ved at komme ud med dit budskab. I alle tilfælde kan præsentationsteknik, hvor du finder frem til dit personlige udtryk være løsningen. Lige meget om du er menig medarbejder eller leder.

Nogle mennesker elsker, når alle andre ser på dem og hører, hvad de har at sige. De trives med det og soler sig i det. Andre kan ikke forestille sig noget værre end at skulle stille sig op og påkalde sig alles opmærksomhed. De bliver nervøse, selvom de egentlig er godt forberedte.

I begge tilfælde kan du have stor glæde af et kursus i præsentationsteknik. Selvom du elsker opmærksomheden, du får ved et oplæg, er det jo ikke sikkert, at de andre elsker at høre på dig tale. Hvis du taler for meget, for hurtigt eller for kompliceret, kan du ende med at miste dem. Derfor handler det om, at du lærer, hvordan du kan præsentere dit indhold på den bedst mulige måde.

For dig, der hader at skulle stille dig op foran andre, kan præsentationsteknik hjælpe dig med at føle dig mere sikker på dit oplæg. Du har sikkert forberedt det længe og grundigt, men har svært ved at fremføre det levende og overbevisende, fordi du er så nervøs. Derfor handler det i begge tilfælde om, at du får de værktøjer, som du skal bruge.

Hvem kan have glæde af præsentationsteknik?

Som nævnt ovenfor er det både introverte og ekstroverte, der kan nyde godt af at lære om præsentationsteknik. Det gælder for alle i organisationen. Du er aldrig kommet for højt op i virksomhedens hierarki til, at det ikke stadig er en god ide for dig, at du bruger tid på din præsentationsteknik. Jo højere en stilling du har, des flere skal du jo netop kommunikere med.

Som leder kan det være, at du har det bedst med at lære om præsentationsteknik, hvor det bare er dig og en coach. Det viser dog også en stor styrke, hvis du lærer om det sammen med dine medarbejdere. Samtidig kan coachen også tage fat på de kommunikationsproblemer, som I eventuelt har i teamet.

En af de coaches, der kan det, er Vibeke Hastrup. Hun har arbejdet som skuespiller og coach i mange år og har derfor en række redskaber til at kommunikere budskaber på den helt rigtige måde. Hun har base i København, men kan tage rundt i landet og lære jer om præsentationsteknik, hvis I ønsker. Læs mere om hende her.

Hvad lærer jeg præcis med præsentationsteknik?

Når du lærer præsentationsteknik, handler det om, at du finder frem til en måde, hvorpå du har det godt med at stille dig op foran en forsamling, og hvor du ved, at dit budskab bliver hørt. Du skal altså finde frem til den måde, som du godt kan lide at udtrykke dig på. Det kan dog være vidt forskelligt fra person til person.  

Derfor handler præsentationsteknik heller ikke om at ensrette alle, men om at skabe en tryghed og viden om, hvordan du mest naturligt kan komme ud med dit budskab foran en forsamling.

Sidst opdateret: 14. marts 2019