Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Hvornår skiftede du sidst bank? Hvis du ikke kan huske det, er det nok fordi du aldrig har gjort det. Men vidste du, at der egentligt kan være flere fordele i at skifte bank? hvis ikke så læs mere her.

En bank er en forretning ligesom så mange andre. Og netop derfor er det en god idé at få undersøgt markedet for, hvad andre banker kan tilbyde dig. Du må ikke lade dig afskrække af, at du har gæld til din nuværende bank, har forbrugslån eller står i RKI. Bankerne er til for at hjælpe dig, derfor er det en god idé, at du går i dialog med én eller to konkurrenter. Hvis du har gæld som du er nervøs for, så vær ærlig omkring den.

Når du skifter bank kan du altså opnå følgende:

– Større rådighedsbeløb, som du bestemmer over: Når du gennemgår din økonomi med din nye bank, viser det sig ofte at du kan få et større rådighedsbeløb i måneden.

– En ny bank, som du ikke skylder penge: Du er ikke forpligtet til at overdrage et banklån fra din tidligere bank til din nye. Det vil sige, at din gamle bank vil blive en “almindelig kreditor” som du kan forhandle med.

– Forhandlingsmulighed med den gamle bank.

Der er også andre finansielle institutioner som Kassekreditten.dk hvor du kan få en kassekredit som i bankerne, men her går det bare lidt hurtigere.

Sådan forbereder du dig

Inden du beslutter dig for at skifte bank, så skal du have gjort dig nogle overvejelser. Du skal finde ud af, hvilke finansielle behov, som lige præcis du har. Det handler om, hvilke services du får brug for, hvilke slags lån du optager, samt hvilke slags konti du besidder. Når du har styr på disse behov, er du bedre rustet til, på et oplyst grundlag, at beslutte om du overhovedet skal skifte bank, og i givet fald, hvilken bank du så skal skifte til. Alle banker er nemlig forskellige, og den enkelte bank kan være rigtig god eller rigtig god på nogle områder, mens den er dårlig på nogle andre. Du skal altså finde den bank, som er markedets bedste, på de områder, som vedkommer dig. Inden du så går ind til mødet med din eventuelt nye bankrådgiver, skal du have styr på en masse papirer, såsom lønsedler og årsopgørelser. Lyder det bøvlet? Så fortvivl ikke. Herfra klarer bankerne stort set alt det praktiske – nærmest ligesom når du skifter telefonselskab.

Din nye bank bedømmer også dig

Akkurat ligesom, at du bedømmer din nye bank, så bedømmer din nye bank også dig. Inden en bank accepterer dig som kunde, så går den lige din økonomi igennem, derfor er det vigtigt at få styr på sine sager, inden man ansøger om et bankskifte. Banken er meget interesseret i at kende din betalingsevne. Derfor laver de en kreditvurdering af dig, inden de accepterer dig som deres kunde. Kreditvurderingen går ud på, at de vejer dine udgifter op mod dine indtægter, for at finde ud af, hvorvidt du ville være i stand til at kunne betale af på et lån hos dem. Derfor. Står du med nogle unødvendige udgifter, så få dem skåret væk inden du ansøger om et bankskifte. På den måde opnår du både en bedre betalingsevne, og du vil være i stand til at få nogle bedre aftaler i hus med din nye bank. Det kunne for eksempel være, at du kan forhandle dig frem til en lavere rente, når du tager et lån, eller måske en højere rente på din indestående formue. Udover at skære din unødvendige udgifter fra, så skal du også sørge for, at få betalt eventuelle ubetalte regninger. Din nye bank tjekker, hvorvidt du betaler dine regninger til tiden, og hvis det viser sig, at det gør du, så får din kreditvurdering et stort plus. Dette er endnu en gang et godt forhandlingsmiddel for dig.